برف بهاری برخی مناطق آذربایجانشرقی را سفیدپوش کرد
خبرتبریز :رییس گروه پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی با اشاره به کاهش ۶ تا ۱۲ درجه ای دمای هوای استان در ۲۴ ساعت گذشته، گفت: بارش برف بهاری، سراب، هریس، ورزقان و برخی دیگر از شهرهای استان را سفید پوش کرد.
محمد امیدفر، روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به ادامه فعالیت سامانه بارشی در استان و روند کاهش دما، افزود: فعالیت این سامانه بارشی در ۲۴ ساعت گذشته در برخی شهرهای استان و نواحی مرتفع و ارتفاعات به صورت برف و در سایر شهرها به صورت رگبار باران بود.
وی اعلام کرد: در این بازه زمانی شهرستان هریس با دمای صفر درجه به عنوان سومین شهرستان کشور از نظر کمترین دما ثبت شد.
رییس گروه پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: در ۲۴ ساعت گذشته پس از هریس، شهرهای ورزقان و سراب به ترتیب با ۱.۶ و ۲ درجه سانتی گراد بالای صفر به ترتیب دومین و سومین شهرهای سرد استان بودند و بارش در این شهرها به صورت برف گزارش شده است.
امیدفر، با بیان اینکه در این بازه زمانی میانه با ۲۵ درجه سانتی گراد بالای صفر گرمترین شهر استان ثبت شده است، ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته بیشترین میزان بارندگی از شهر جدید سهند به میزان ۲۷ میلی متر، شرق تبریز ۲۴ میلی متر و سراب ۲۱ میلی متر و کمترین بارش از مرند به صورت پراکنده و در حد یک دهم میلی متر گزارش شده است.
وی با اشاره به اینکه بارش در برخی نواحی مستعد استان به صورت تگرگ بود، یادآور شد: فعالیت سامانه بارشی به صورت پراکنده امروز به ویژه بعد از ظهر ادامه خواهد داشت ولی با توجه به خروج شاخه اصلی این سامانه، میزان بارش ها کاهش خواهد یافت.
امیدفر، افزود: با خروج شاخه فرعی این سامانه از جو استان نیز، تا روز شنبه هفته آینده جوی نسبتا پایدار در استان حاکم می شود ولی از بعد از ظهر این روز سامانه بارشی جدیدی وارد استان می شود.
بیشتر بخوانید
کاهش پنج تا ۱۰ درجهای دما در آذربایجانشرقی
تداوم بارش باران و احتمال سیلاب در برخی استانها/ وزش باد و خیزش گردوخاک در بیشتر مناطق
تشدید بارش باران در ۳ استان طی امروز
سامانه بارشی تا دوشنبه در غرب، شمال و شرق کشور فعال است
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
این استان همواره تحت تأثیر باد های سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.
Tuesday, 14 January , 2025