جشنواره ملی تئاتر رضوی با شناخت آثار برتر در تبریز به پایان رسید
خبرتبریز:شانزدهمین دوره جشنواره ملی تئاتر رضوی با معرفی و شناخت آثار و نفرات برگزیده در بخش های مختلف به پایان رسید و هیئت داوران به اتفاق آرا ۲ نمایش ترمز اضطراری از مشهد و یک حبه انگور از تبریز را به عنوان آثار برگزیده این دوره از جشنواره به دبیرخانه چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر معرفی کرد.
به گزارش خبرتبریزبه نقل ازایرنا، این جشنواره با حضور و اجرای تعداد ۱۴ نمایش صحنهای از هشت استان کشور شامل آذربایجان شرقی، مازندران، همدان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، یزد و تهران از یکم تا پنجم خرداد ماه در تالار تئاتر شهر تبریز برگزار شد.
بر اساس این گزارش، اسامی برگزیدگان در بخشهای مختلف بر اساس اعلام هیات داوران جشنواره به شرح زیر معرفی شد:
در بخش طراحی بروشور:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۳۰ میلیون ریال جایزه نقدی از حمیدرضا خیری طراح بروشور نمایش هفت دریا شبنمی از تبریز تقدیر کرد.
لوح تقدیر و مبلغ ۴۰ میلیون ریال جایزه نقدی به سید ارشیا هاشمی طراح بروشور نمایش شمسه از تربت حیدریه به عنوان برگزیده این بخش نیز اهدا شد.
طراحی نور:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۳۰ میلیون ریال جایزه نقدی از مصطفی آهسته طراح نور نمایش شمسه از تربت حیدریه تقدیر کرد.
هیئت داوران در این بخش لوح تقدیر و مبلغ ۴۰ میلیون ریال جایزه نقدی را به حسام انوشیروانی طراح نور نمایش آهوان از مشهد به عنوان برگزیده اهدا کرد.
آهنگسازی:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۳۰ میلیون ریال جایزه نقدی از آرش قبادیان آهنگساز نمایش آه-هو از تهران تقدیر شد.
تندیس، دیپلم افتخار و مبلغ ۴۰ میلیون ریال جایزه نقدی نیز به علی مجیدپور برای آهنگسازی نمایش یک حبه انگور از تبریز به عنوان برگزیده این بخش اهدا شد.
چهره پردازی:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۳۰ میلیون ریال جایزه نقدی از لیلا یوسفی راد طراح چهره پردازی نمایش آه-هو از تهران تقدیر کرد.
هیئت داوران در این بخش لوح تقدیر و مبلغ ۴۰ ملیلون ریال جایزه نقدی را به آناهیتا موسوی طراح چهرهپردازی نمایش آهوان از مشهد به عنوان برگزیده اهدا کرد.
طراحی لباس:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۳۰ میلیون ریال جایزه نقدی از الهام ابراهیمیپور طراح لباس نمایش مطرب آقا از بهشهر تقدیر کرد.
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۴۰ ملیلیون ریال جایزه نقدی محمدرضا فلاحیان طراح لباس هفت دریا شبنمی از تبریز را به عنوان برگزیده معرفی کرد.
طراحی صحنه:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۲۵ میلیون ریال جایزه نقدی از طراحی رضا جدی نمایش ننه باهار از تبریز تقدیر کرد.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۷۰ میلیون ریال جایزه نقدی نیز به مهدی شریفی طراح صحنه نمایش آهوان از مشهد اهدا شد.
بازیگری زن:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال از تلاش و حضور بازیگر نوجوان نمایش مطرب آقا از بهشهر نیروانا هزارجریبی تقدیر کرد.
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون ریال جایزه نقدی از بازیگران نمایشهای آه-هو از تهران و میرای از ملایر خانم ها سعیده جمشیدی و محیا جباری تقدیر کرد.
هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۳۵ میلیون ریال جایزه نقدی رتبه سوم این بخش را به صورت مشترک به بازیگران نمایشهای ننه باهار از تبریز و میرای از ملایر بهار کریم زاده و پری بارانی اهدا کرد.
هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۵۰ میلیون ریال جایزه نقدی رتبه دوم این بخش را به بازیگر نمایش ترمز اضطراری از مشهد زینب مشعل دار اهدا کرد.
هیئت داوران با اهدای تندیس جشنواره، دیپلم افتخار مبلغ ۸۰ میلیون ریال جایزه نقدی رتبه اول این بخش را به بازیگر نمایش مطرب آقا از بهشهر سارا یزدانی اهدا کرد.
بازیگری مرد:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال جایزه نقدی از تلاش و حضور بازیگر نوجوان نمایش روز برمیآید از اردبیل آرین محمدی تقدیر کرد.
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون ریال جایزه نقدی از بازیگران نمایشهای یک حبه انگوراز تبریز، مطرب آقا از بهشهر، روز برمیآید از اردبیل و میرای از ملایر میثم حبیبی، محمد رسائلی، فرشید سلامت و محمد قاسمی تقدیر کرد.
هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۳۵ میلیون ریال جایزه نقدی رتبه سوم این بخش را به صورت مشترک به بازیگران نمایشهای آهوان از مشهد و شمسه از تربت حیدریه محمد تقینژاد و رسول وحدت اهدا کرد.
هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۵۰ میلیون ریال جایزه نقدی رتبه دوم این بخش را به صورت مشترک به بازیگران نمایشهای مطرب آقا از بهشهر و آه-هو از تهران مهیار هزار جریبی و سعید بحرالعلومی اهدا کرد.
هیئت داوران با اهدای تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۸۰ میلیون ریال جایزه نقدی رتبه اول این بخش را به بازیگر نمایش دللرزه از یزد مجتبی لالهزاری اهدا کرد.
کارگردانی:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۲۰ میلیون ریال جایزه نقدی از کارگردانهای نمایشهای دللرزه از یزد، مطربآقا از بهشهر و آه-هو از تهران مجتبی لاله زاری، مهیار هزارجریبی و علی برجی تقدیر کرد.
هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۵۰ میلیون ریال جایزه نقدی رتبه سوم این بخش را به محمد جهانپا کارگردان نمایش آهوان از مشهد اهدا کرد.
هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۸۰ میلیون ریال جایزه نقدی رتبه دوم این بخش را به علی مجیدپور کارگردان نمایش یک حبه انگور از تبریز اهدا کرد.
هیئت داوران با اهدای تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال جایزه نقدی رتبه اول این بخش را به بهاره فاضلیراد کارگردان نمایش ترمز اضطراری از مشهد اهدا کرد.
نمایشنامه نویسی:
هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۲۵ میلیون ریال جایزه نقدی به صورت مشترک رتبه سوم این بخش را به نویسنده نمایشنامههای آهوان از مشهد و شمسه از تربت حیدریه مهدی سیمریز و آرش خیرآبادی اهدا کرد.
هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۸۰ میلیون ریال جایزه نقدی رتبه دوم این بخش را به شادی غفوریان نویسنده نمایشنامه ترمز اضطراری از مشهد اهدا کرد.
هیئت داوران با اهدای تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال جایزه نقدی رتبه اول این بخش را به سید علی موسویان نویسنده نمایش دللرزه از یزد اهدا کرد.
نمایش برگزیده:
هیئت داوران به اتفاق آرا ۲ نمایش ترمز اضطراری از مشهد و یک حبه انگور از تبریز را به عنوان آثار برگزیده این دوره از جشنواره به دبیرخانه چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر جهت حضور در آن جشنواره معرفی کرد.
جشنواره ملی تئاتر رضوی با شناخت آثار برتر در تبریز به پایان رسید
جشنواره امام رضا پیوند فرهنگ رضوی با فرهنگ و هنر است
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم هنر را زیباترین و بهترین عامل انعکاس فرهنگ ملت ها دانست و با تاکید بر اینکه زنده ترین این هنرها متعلق به تئاتر است، گفت: این جشنواره پیوندی بین فرهنگ رضوی و فرهنگ و هنر است که آثار آن برای سال ها در تاریخ هنر کشور ماندگار خواهد بود.
عابدین خرم با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی جامعه ترویج و گسترش فرهنگ دینی و رضوی لازم و ضروری است، میزبانی تبریز برای جشنواره شانزدهم رضوی را افتخاری بزرگ برای این کهن شهر فرهنگی و هنری دانست.
وی با اشاره به اینکه نام آذربایجان و تبریز در تاریخ همواره با علم، فرهنگ، هنر و تمدن گره خورده است، اظهار کرد: باید توجه داشت که تحلیل تاریخ کشور بدون تبریز ناقص است.
خرم بردگی فکری و فرهنگی در فرهنگ دینی را بسیار مذموم دانست و ادامه داد: غربی ها تلاش های زیادی برای نابودی فرهنگ دینی و اسلامی می کنند که فعالان عرصه هنر و تئاتر در این میدان به عنوان مبارزان صف اول شناخته می شوند که ما قدردان این فعالیت ها هستیم. خرم بردگی فکری و فرهنگی در فرهنگ دینی را بسیار مذموم دانست و ادامه داد: غربی ها تلاش های زیادی برای نابودی فرهنگ دینی و اسلامی می کنند که فعالان عرصه هنر و تئاتر در این میدان به عنوان مبارزان صف اول شناخته می شوند که ما قدردان این فعالیت ها هستیم.
وی با ارزشمند توصیف کردن آثار شانزدهمین جشنواره تئاتر رضوی، گفت: باید در این حوزه فعالیت های پژوهشی به همراه محتواسازی غنی به انجام برسد تا ارتباط با مخاطبان بیشتر و قوی تر شود.
خرم اظهار کرد: امروز این افتخار نصیب تبریز، شهر شهریار، شهید باکریها، علامهها و صائبها شده است که میزبان خادمان امام رضا(ع) و هنرمندان رضوی، داوران و اساتید بزرگوار باشد.
وی ادامه داد: افتخار میکنیم خادم افرادی هستیم که در این راه کاری را شروع کردند و در ترویج فرهنگ دینی و انقلابی اسلامی با جان و دل تلاش کردند.
خرم افزود: تبریز یک شهر ویژهای است، اگر روایتی از ایران کنیم بدون تبریز روایت ناقص میشود، شهری که سنوات و گذشته آن با علم، فرهنگ، اندیشه و هنر گره خورده و سه سال پشت سر هم نیز میزبانی جشنواره تئاتر رضوی را برعهده داشته است که نشان دهنده گذشته درخشان آن و حضور هنرمندانی چون استاد لزیری و سایر اساتید گرانقدر است.
جشنواره تئاتر رضوی با شناخت آثار برتر در تبریز به پایان رسید
به توفیق شما هنرمندان برای تولید اثر هنری در فرهنگ رضوی غبطه میخورم
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور هنری در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی گفت: بنده بسیار به شما که افتخار کار و فعالیت به نیت امام هشتم را داشتید غبطه میخورم.
محمود سالاری با بیان خاطرهای به کرامت امام رضا (ع) اشاره و اظهار کرد: امام رضا (ع) فرمود: «هرجا اسم ما باشد حرم ما آنجاست» به این ترتیب میان شما که حرف از فرهنگ رضوی میزنید بخشی از حرم آقا امام رضا (ع) است. بنده بسیار به شما که افتخار کار و فعالیت به نیت امام هشتم را داشتید غبطه میخورم به حقیقت نسبت به وجود شما احساس کوچکی در این سالن میکنم.
وی با اشاره به تجلیل از استاد لزیری گفت: به طور قطع این هنرمند پیشکسوت تئاتر تبریز کاری کرده که به چشم امام رضا(ع) خوش آمده است، قدم برداشتن برای اهل بیت(ع) توفیقی است که ابتدا به لطف و اذن اهل بیت(ع) و بعد گامهای بعدی محقق می شود.
سالاری افزود: این توفیقات نصیب هرکسی نمیشود، یکی نصیبش ساختن فیلم عنکبوت مقدس شده که لعنت ابدی برای خود خریده و دیگری ساختن تئاتر برای امام رضا(ع) که بر شما تبریک میگویم و دست بوس شما هستم و از همه افرادی که این سفره را پهن کردند، تشکر میکنم.
وی در پایان از تمام مسئولین و هنرمندانی که این جشنواره را برپا کردند تقدیر کرد و برایشان آرزوی توفیق برای خدمت به امام رئوف کرد.
تلاش داریم تا عدالت فرهنگی را در زمینه برگزاری این جشنواره ها با تعمیم به تمام استان ها عملی کنیم
مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ه) نیز در این مراسم با اشاره به سابقه ۲۰ ساله جشنواره های مختلف هنری و فرهنگی رضوی در سراسر کشور، گفت: تلاش داریم تا عدالت فرهنگی را در زمینه برگزاری این جشنواره ها با تعمیم به تمام استان ها عملی کنیم.
مرتضی سعیدی زاده رویکرد برگزاری جشنواره های مختلف رضوی را تعالی و پاسداشت دوره های قبلی اعلام و اظهار کرد: بر همین اساس شکل گیری دفتر هنرهای نمایشی تئاتر رضوی را کلید زده و این دفتر از تیر ماه امسال فعالیت رسمی خود را شروع می کند.
وی حمایت از تولیدات فاخر رضوی، تولید آثار در جریان رقابتی و با حضور تمام استان ها و حرکت هر چه بیشتر به سمت حرفه ای شدن را از اهداف اصلی و مهم بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا بیان کرد.
ارزش فرهنگ و هنر دینی در جامعه ایرانی پابرجاست
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی گفت: ارزش فرهنگ و هنر دینی در جامعه ایرانی پابرجاست و جشنواره امسال نشان از ارادت هنرمندان به فرهنگ رضوی دارد.
سید محمدحسین بلاغی اظهار کرد: شهر تبریز به عنوان نخستین پایتخت تشیع جهان اسلام میزبان هنرمندانی است که دل در گرو آفتاب مشرقی بی کسوف ایران دارند، آفتابی که از جانب مشهدالرضا طلوع کرده و ایران اسلامی ما زیر سایه ایشان بر خود می بالد.
وی یکی از نقاط برجسته جشنواره امسال را دقت نظر هیات داوران در داوری آثار دانست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: همچنین امروز شاهد قدردانی از سالها تلاش و زحمات استاد لزیری، پیشکسوت عرصه نمایش استان هستیم که عمر بابرکت خود را وقف تربیت هنرمندان عرصه تئاتر کرده و بسیاری از افرادی که در جلسه حضور دارند، از شاگردان ایشان هستند .
بلاغی خاطرنشان کرد: علیرغم تمام جوسازیها و تمام تلاش ها برای اینکه نشان دهند، ارزش هنر و فرهنگ در این مرز و بوم از بین رفته و میان هنرمندان با اسلام و انقلاب فاصله افتاده اما قاطبه هنرمندان با عزمی راسخ و نیتی خالص برای نشر معارف و سیره رضوی تلاش کردند.
بلاغی یادآور شد: ۵۸ گروه در مرحله اول پذیرش شدند و آثار ۴۰ گروه از ۲۰ استان کشور مورد بازبینی قرار گرفت و در نهایت ۱۴ گروه از ۹ استان به دوره پایانی جشنواره راه یافتند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی ادامه داد: در بخش نمایشنامه نویسی نیز ۱۲۲ نمایشنامه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و امروز از رتبه های برتر تجلیل میشود.
وی همچنین گفت: خوشحالیم که توانستیم در حوزه تولید متن با محوریت معارف و سیره رضوی کاری عظیم را شروع کنیم و برای دورههای بعدی، متون قوی و فاخر داشته باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در پایان تاکید کرد: از مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دست اندر کاران بنیاد امام رضا(ع) و همکاران ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، ادارهکل اوقاف، دانشگاه نبی اکرم(ص)، حوزه هنری، آموزش و پرورش و بسیج هنرمندان نیز تشکر میکنم.
شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی از اول خردادماه کار خود را در تبریز آغاز کرده و امروز با معرفی نفرات و گروههای برتر به کار خود پایان داد.
به گزارش ایرنا، تجلیل از یک عمر تلاش استاد ” مهدی لزیری” از پیشکسوتان عرصه نمایش و تئاتر تبریز از برنامه های جنبی اختتامیه جشنواره شانزدهم ملی تئاتر رضوی بود.
جشنواره تئاتر رضوی با شناخت آثار برتر در تبریز به پایان رسید
استاد لزیری متولد ۱۳۲۷ از پیشکسوتان تئاتر تبریز و آذربایجان است که فعالیت های تئاتر و نمایش خود را از سال ۱۳۴۵ هجری شمسی آغاز کرده و ۱۰ سال به عنوان مدیر امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و ۱۲ سال بعنوان رئیس امور هنری اداره کل آموزش و پرورش استان و هم اینک نیز بعنوان مدرس دانشگاه هنر تبریز به تدریس مدیریت صحنه می پردازد.
وی نمایشهای بسیاری را در کسوت کارگردانی، بازیگری و طراحی صحنه در کارنامه هنری خود دارد که از آن جمله می توان به نمایشهای «تو قهرمان نیستی»، «تسلیمشدگان» و «توی گوش سالمم زمزمه کن» اشاره کرد.
شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به دبیری کوروش زارعی و به میزبانی تبریز از یکم تا پنجم خرداد ماه ۱۴۰۲ با اجرای ۱۴ نمایش صحنهای از ۹ استان کشور از جمله آذربایجان شرقی، مازندران، همدان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، یزد، قزوین و استان تهران برگزار و عصر امروز در مراسمی برگزیدگان خود را شناخت.
Friday, 4 October , 2024