خبر تبریز : رئیس اتاق بازرگانی تبریز از حضور اتاقهای بازرگانی ۵ کشور پاکستان، افغانستان، ترکیه، آذربایجان و ارمنستان در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور در تبریز خبر داد.
به گزارش خبر تبریز، یونس ژائله ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری در بیست و پنجمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور در ۲۹ آبان جاری در تبریز اظهار کرد: این همایش زمانی که برای اولین بار در ۲۵ سال پیش برگزار شد میزان صادرات غیر نفتی بسیار کم بود؛ اما در شرایط امروز چارهای جز افزایش صادرات غیرنفتی نداریم.
وی افزود: امروز فروش نفت و فراوردههای نفتی با مشکلات بسیاری روبهرو است و تنها راه توسعه و ایجاد اشتغال توسعه صادرات غیر نفتی است.
ژائله اذعان داشت: تبریز همواره فرهنگ، ادبیات و مکتب خاصی داشته که موجب گردیده اکثریت صادرات ما مربوط به بخش خصوصی باشد و در تامین ارز مورد نیاز کشور همواره استان آذربایجانشرقی پیشتاز بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز تصریح کرد: در سال ۹۷ رشد صادرات غیر نفتی استان با وجود تحریم ها قابل توجه بوده و افزایش نرخ ارز موجب شد صنعت کشور حرکت کند و در بازار ورود بیشتری یابد.
این فعال اقتصادی در عین حال خاطرنشان ساخت: صادرات غیرنفتی استاندر سال گذشته بالغ بر ۵۰ درصد از لحاظ ارزشی و ۹۷ درصد حجمی افزایش داشته که از میانگین کشوری که منفی ۱۰ درصد است بیشتر و مثبت است.
ژائله تصریح کرد: تفاوتی که همایش امسال دارد این است که از روسای اتاق های کشورهای همسایه دعوت شده از ۱۵ کشور دعوت شده و ۵ اتاق پاکستان، افغانستان، ترکیه، آذربایجان و ارمنستان دعوت همایش را قبول کردهاند.
وی ادامه داد: سعی داریم با پاکستان در جهت ایجاد تجارت آزاد برنامهریزیهایی صورت دهیم؛ دولت هم در این زمینه اعلام آمادگی کرده تا بتوانیم در بازار ۲۰۰ میلیون نفری این کشور حضور یابیم.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تحولات عراق توضیح داد: این اتفاقات تاثیراتی داشته است ولی محصولات صادراتی ما همچنان در این کشور حضور دارد، البته ما نگران وضعیت عراق و تاثیرات منفی آن بر کشور هستیم.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد مردم عراق اعتقاد دارند ایران در روزهای سخت به داد آنها رسیده است؛ افزود: ما از کشور عراق نیز برای حضور در همایش دعوت کردهایم اما قطعا به دلیل پارهای مسائل امنیتی امکان حضور آنها بسیار کم خواهد بود.
ژائله در ادامه با بیان اینکه ۶۷۰ واحد صادر کننده در استان فعالیت میکنند، خاطرنشان کرد: با همه اتفاقات موجود پیش بینی میشود میزان صادرات غیرنفتی استان تا پایان امسال به عدد ۳ میلیارد دلار برسد.
وی به وضعیت کشت و صنعت مغان نیز اشاره و اضافه کرد: میزان تولید کشت و صنعت مغان در ۹ ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۵ درصد و میزان اشتغال نیز بالغ بر ۵۰۰ درصد افزایش یافته است؛ یعنی تعداد رسمی کارگران بیمه در سال از ۳۵۷ نفر در سال ۹۷ به ۲۸۸۲ نفر در سال ۹۸ رسیده است.
Thursday, 26 December , 2024