خداحافظی با مدارس کانکسی در آذربایجان شرقی؛ بهزودی
خبرتبریز:مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجانشرقی با اشاره به وجود ۳۰۹ مدرسه کانکسی(اتاقکی) در استان، گفت: با اعتبارات دولتی و کمک خیران روند ساخت مدارس استاندارد برای جایگزینی مدارس اتاقکی با شتاب انجام میشود.
به گزارش خبرتبریزبه نقل ازایرنا، یکی از الزامات تحقق آموزش مطلوب در هر جامعه ای وجود مدارس و کلاس های درس باکیفیت و استاندارد است؛ به طور متوسط هر دانش آموز در هر روز حداقل نزدیک به ۶ ساعت از بهترین زمان خود را در مدرسه و کلاس درس می گذراند، بنابراین دلنشین بودن، جذاب بودن و البته استاندارد بودن محیط آموزشی یکی از اصول اولیه آموزش و کیفیت یادگیری است.
با این حال کمبود مدرسه و کلاس درس در سراسر ایران همواره یکی از چالش های مسوولان آموزش و پرورش بوده و آنها با راه حل های مختلف از جمله ۲ و سه نوبتی کردن مدارس و استفاده از ظرفیت خیران سعی در جبران کمبود مدرسه ها کرده اند.
البته در برخی مناطق روستایی و سخت گذر که امکان ساخت مدرسه در کوتاه ترین زمان میسر نبوده مسئولان امر برای تعطیل نماندن آموزش و رعایت عدالت آموزشی در کوتاه مدت مدارس اتاقکی را دایر کردند تا روند آموزش کودکان مناطق محروم معطل نماند.
مدارس اتاقکی اگرچه باعث شده وقفه ای در موضوع آموزش رخ نداده و دانش آموزان مناطق محروم روستایی نیز بتوانند همپای سایر دانش آموزان از نعمت آموزش بهره مند شوند اما خود این مدارس مشکلاتی از قبیل سرد بودن در فصل زمستان و گرم بودن بیش از حد در فصل تابستان را دارند که این موضوع کیفیت آموزش را تا حد زیادی پایین آورده و مانعی بر آموزش مطلوب شده است.
آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با چالش بیش از ۳۰۰ مدرسه اتاقکی مواجه است که با روی کار آمدن دولت سیزدهم و اختصاص اعتبار ویژه، تدبیری برای برچیده شدن مدارس اتاقکی و ساخت مدارس مستحکم و استاندارد اندیشیده شده است.
مدارس اتاقکی بالای ۱۰ نفر برچیده می شوند
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: در استان آذربایجان شرقی، ۳۰۹ مدرسه کانکسی وجود دارد که از این تعداد، ۱۲۶ مدرسه دارای بیش از ۱۰ دانشآموز هستند.
فرهاد فرهودی از آغاز ساماندهی و نوسازی ۱۵۵ مدرسه اتاقکی و سنگی در مناطق محروم استان خبر داد و گفت: تلاش میکنیم تا این طرح در ۲ سال به صورت کامل انجام شود.
وی با اشاره به اهتمام دولت سیزدهم به احیای عدالت آموزشی در مناطق کمبرخوردار، گفت: برای تحقق این هدف اقدامات خوبی در استان شروع شده و استقبال و همکاری خوبی هم از طرف خیران و فعالان بخش خصوصی انجام شده است.
فرهاد فرهودی اختصاص ۸۴۷ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت، تجهیز و تکمیل مدارس نیمهتمام استان را دستاورد سفر رییسجمهور به این استان اعلام کرد و افزود: با تخصیص این اعتبارات شاهد شتاب بخشی به ساخت مدرسه در استان خواهیم بود.فرهاد فرهودی اختصاص ۸۴۷ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت، تجهیز و تکمیل مدارس نیمهتمام استان را دستاورد سفر رییسجمهور به این استان اعلام کرد و افزود: با تخصیص این اعتبارات شاهد شتاب بخشی به ساخت مدرسه در استان خواهیم بود.
۱۲ مدرسه اتاقکی در یک سال گذشته برچیده شده است
مدیرکل سازمان نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس آذربایجانشرقی با اشاره به اجرای طرح شهید پناهی، خاطرنشان کرد: این طرح که مختص جمع آوری مدارس اتاقکی است، هدف گذاری برای اتاقک های بالای ۱۰ دانش آموز می باشد که ۱۲۶ فضای آموزشی اتاقکی بالای ۱۰ دانش آموز در استان شناسایی شده است.
وی مدارس اتاقکی را ۲ نوع مستقل و وابسته توصیف و برچیدن آنها را در ۲ مرحله اعلام کرد و گفت: در مرحله اول مدارس اتاقکی مستقل بالای ۱۰ دانش آموز را که تعدادشان ۶۴ مدرسه می باشد، برچیده خواهد شد و در مرحله دوم ۶۲ مدرسه وابسته جابجا می شود.
فرهودی، کوهستانی و سخت گذر بودن روستاهای آذربایجان شرقی را دلیل استفاده از مدارس اتاقکی عنوان کرد و افزود: سیاست ما حذف ۹۰ درصد از مدارس اتاقکی است که به همین منظور حدود ۵۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و اولویت ما سوق دادن خیران به این سمت می باشد.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی کمبود فضاهای آموزشی در مناطق محروم روستایی و شهری استان را از جمله مشکلات عمده عنوان کرد و گفت: از اعتبارات محرومیت زدایی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان به این موضوع اختصاص یافت که ۵۰ درصد آن تخصیص یافته است.
وی با اشاره به غیرمستحکم بودن ۲۰ درصد مدارس استان و با بیان اینکه مدارس نیمه تمام مشکل عمده سازمان نوسازی و تجهیز مدارس است که هزینه زیادی به دولت تحمیل می کند، افزود: هزینه بخش عمده این مدارس با خیران است و طبق مصوبه دولت چنان چه خیران ۵۰ درصد هزینه ساخت و ساز را تقبل کنند، سازمان نوسازی موظف به تهیه هزینه باقی مانده و تکمیل این مدارس می باشد.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی با اشاره به ۲۹۰ پروژه نیمه تمام خیرساز در استان، گفت: اعتبار سال های قبل تکمیل ۵۰ تا ۶۰ پروژه را کفاف می کرد که امیدواریم با همت دولت سیزدهم اعتبارات افزایش یابد تا بتوانیم ظرف ۲ سال آینده پروژه های نیمه تمام خیرساز را تکمیل کنیم.
فرهاد فرهودی اختصاص ۸۴۷ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت، تجهیز و تکمیل مدارس نیمهتمام استان را دستاورد سفر رییسجمهور به این استان اعلام کرد و افزود: با تخصیص این اعتبارات شاهد شتاب بخشی به ساخت مدرسه در استان خواهیم بود.
فرهودی با اشاره به نقش خیران در پیشرفت ساخت و تحویل مدارس، از تحویل ۳۱ مدرسه شامل ۱۷۷ کلاس درس در نیمه دم امسال خبر داد و گفت: این تعداد کلاس با اعتبار ۲۲۰ میلیارد تومان ساخته شده است که سهم خیران از این میزان ۶۵ میلیارد تومان می باشد.از نظر تعداد فضاهای آموزشی جزو پنج استان برتر کشور هستیم
وی خاطرنشان کرد: بیشتر پروژه های خیرساز استان سه و چهار کلاسه است که برای تکمیل این مدارس حدود ۶۰۰ میلیارد تومان نیاز است.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی گفت: یک سوم مدارس اتاقکی استان در شهرستان چاراویماق است که برای جمعآوری آنها تا مهر ماه سال آینده ۴۰ میلیارد تومان هزینه میشود.
فرهودی گفت: حدود پنج هزار و ۵۰۰ فضای آموزشی دولتی و ۲ هزار و ۷۰۰ مدرسه غیردولتی در آذربایجان شرقی وجود دارد که از نظر تعداد فضاهای آموزشی جزو پنج استان برتر کشور هستیم.
Saturday, 7 September , 2024