رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد:
دولت سیزدهم، مشوقهای خوبی برای سرمایهگذاران بخش کشاورزی منظور کرده است
خبر تبریز:آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از رغبت سرمایه گذاران به بخش کشاورزی استان خبر داد.
اکبر فتحی سه شنبه، ۱۸ بهمن ماه در نشست خبری، اظهار کرد: وظیفه اصلی بخش کشاورزی، ایجاد امنیت غذایی است و این شعار با حضور آقای ساداتی نژاد در راس وزارت جهادکشاورزی به اقتدار غذایی تبدیل شده است یعنی علاوه بر ایجاد امنیت غذایی به صادرات و سایر بخشها نیز بایستی توجه شود.
به گزارش خبرنگار ما، وی افزود: اکنون نزدیک به شش میلیون تن انواع محصولات کشاورزی سالانه در استان تولید میشود که اصلا قابل قیاس با وضعیت تولیدات در زمان پیش از انقلاب نیست چرا که در آن دوران اغلب محصولات کشاورزی وارداتی بودند اما اکنون محصولات بسیاری از استان صادر میشوند.
وی با اشاره به صادرات ۳۰۰ میلیون دلاری بخش کشاورزی استان، گفت: هنوز در برخی زیر بخشها از جمله تامین نهادههای دامی به دلیل محدودیتهای منابع آبی ناچار به واردات هستیم اما باز هم اقداماتی در راستای خودکفایی انجام میگیرد.
فتحی با اشاره به محدودیتهای منابع از جمله کاهش بارندگیها، افزایش دما و تبخیر و کاهش سطح زیرکشت در استان، افزود: علی رغم چنین چالشهایی، افزایش تولید داریم که این امر ناشی از ورود علم به بخش کشاورزی و ارتقای عملکرد در واحد سطح است.
وی در خصوص فعالیتهای سازمان در حوزه بهنژادی، اظهار کرد: حدود ۲۰ هزار تن بذر اصلاح شده گندم در سال گذشته بین کشاورزان توزیع شده که نسبت به ۱۰ سال گذشته مقدار آن سه برابر شده است.
وی ادامه داد: در حوزه بهزراعی نیز با توسعه مکانیزاسیون، کشاورزی سنتی تبدیل به صنعتی شده و دولت با ارائه تسهیلاتی به خصوص برای تامین ادواتی چون دنباله بندها از بهره برداران حمایت میکند. ضریب مکانیزاسیون در بخش کشاورزی استان ۲.۸ بوده که نسبت به متوسط کشوری وضعیت بهتری دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص ارتقای زیرساختهای بخش کشاورزی استان، گفت: عمده پوشش شبکههای آبیاری نوین در سالهای اخیر انجام گرفته و رغبت کشاورزان به تعویض سیستمهای آبیاری افزایش یافته است.
وی خاطر نشان کرد: ۸۵ درصد هزینههای سیستم نوین آبیاری از طریق کمکهای اعتباری دولت تامین میشود و بنا بر مساحت اراضی به طور میانگین حدود ۳۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به کشاورزان اعطا میشود که اگر کشاورزان به صورت تعاونی و در مجموع با بالای ۱۰۰ هکتار اراضی اقدام به دریافت کمک دولتی کنند، میتوانند ۱۰۰ درصد اعتبارات نصب سیستم نوین آبیاری را از این طریق تامین کنند.
وی افزود: ایجاد زنجیرههای ارزش با توجه به فسادپذیر بودن محصولات نیز در دستورکار سازمان بوده و در این راستا ظرفیت حدود ۵.۵ میلیون تن فراوری ( شامل سه بخش فراوری، بسته بندی و نگهداری) محصولات کشاورزی در استان ایجاد شده است.
وی افزود: تقاضا برای ایجاد صنایع تبدیلی جدید در استان در حال افزایش بوده و استان به عنوان نیمه قطب صنایع تبدیلی مطرح است و محصولات تولیدی در سایر استانها در آذربایجان شرقی بسته بندی، فراوری و صادر میشود.
فتحی با اشاره به توسعه گلخانهها در استان، اظهار کرد: ۹۷ هکتار گلخانه در سال ۱۴۰۱ در استان به بهره برداری رسیده و نزدیک به ۱۰۰۰ هکتار گلخانه دیگر نیز دارای پیشرفت فیزیکی ۱۰ تا ۸۰ درصد است که در سال آتی به اتمام میرسند.
وی با اشاره به افتتاح نزدیک به ۲۰۰۰ میلیارد تومان پروژه بخش کشاورزی در دهه فجر، گفت: نزدیک به ۱۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار اجرای این پروژهها آورده بخش خصوصی بوده است. اکنون بالای ۲۳ هزار میلیارد تومان پروژه بدون کمک دولتی و تنها با آورده بخش خصوصی در استان در دست اتمام است.
وی از صدور مجوز تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه مرغداری با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد خبر داد و افزود: گوسفنداری در استان اغلب متکی بر مراتع انجام میگیرد ولی اکنون یک واحد نگهداری ۱۰۰ هزار راسی گوسفند در استان مجوز دریافت کرد و تنها طی چهار ماه توانسته واحد خود را بدون دریافت تسهیلاتی به بهره برداری برساند. برنامه داریم تا تعداد گوسفندهای پرورشی استان را به یک میلیون راس برسانیم و استان در تولید گوشت گوسفند متکی بر نوع پرورشی باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اساسی بخش کشاورزی، نبود نظام بهره برداری و قطعات خرد است که منجر به افزایش قیمت تمام شده و محصولات میشود. در این راستا طرح تولید قراردادی مدنظر قرار گرفته تا این نارسایی حل شود و امسال برای اولین بار ۲۰ هزار هکتار اراضی گندم آبی تحت پوشش کشاورزی قراردادی قرار گرفت.
وی افزود: در سفر ریاست جمهوری به استان نیز نزدیک به ۲۸۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای بخش کشاورزی استان مصوب شده بود که عمدتا برای طرحهای نیمه تمام تخصیص یافته است.
وی با اشاره به راه اندازی دهکده فناوری و نوآوری بخش کشاورزی در استان، اظهار کرد: تعداد ۳۳ شرکت دانش بنیان در این مرکز مستقر هستند و در زیربخشهای مختلف فعالیت میکنند.
فتحی با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان طی سه سال گذشته، گفت: بر اساس این طرح مبلغ ۶۷۰ میلیارد تومان درآمد جدید طی سال گذشته به نفع کشاورزان ایجاد شده است. این طرح با ورود روشها و تکنولوژیهای جدید به مزرعه باعث افزایش عملکرد شده است.
وی با اشاره به موضوع رفع تداخل و سنددار کردن اراضی کشاورزی، افزود: کشاورزان و منابع طبیعی در ذیل این طرح میتوانند برای زمینهای خود سند دریافت کنند و آذربایجان شرقی بر اساس تعداد اسناد صادر شده رتبه دوم کشوری را دارد.
وی در خصوص برنامههای احیای دریاچه ارومیه این سازمان، اظهار کرد: طرح مشترکی در این حوضه با همکاری کشور ژاپن انجام میگیرد که بر اساس مطالعات و اقدامات انجام گرفته، نیازی به نصب سیستمهای جدید در منطقه نبوده و با روشهای ساده میتوان پرت آبی را کاهش داد.
فتحی در ادامه با اشاره به اصلاح نظام قیمتی آرد و با بیان اینکه اصلاحات امور در نانواییها در سه فاز انجام میگیرد، گفت: اکنون سومین فاز این طرح مانده که پس از اجرای مقدمات آن دیگر دغدغهای در خصوص ایجاد صف و کیفیت نانها نخواهیم داشت مصرف بهینه نان خواهیم داشت و مردم با همان قیمت قبلی نان را خریداری میکنند.
وی در خصوص مصرف آب در بخش کشاورزی نیز اظهار کرد: بیشتین مصرف آب در دنیا همواره در بخش کشاورزی است که کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست اما برای مصرف بهینه آن یکی از چالشهای استان ما، کوچک بودن قطعات است.
وی در ادامه با اشاره به ساخت شهرکهای ویلایی در استان به منظور کاهش تخلفات تغییر کاربری های غیرمجاز، گفت: تاکنون ساخت دو شهرک ویلایی در استان مصوب شده و در مرحله تصویب شورای عالی شهرسازی قرار دارد.
داداش نصیری، مدیر امور اراضی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز گفت: تغییر کاربریها به خصوص ویلاسازیها، بلای جان اراضی و منابع کشاورزی و ملی بوده و با تداوم این وضعیت در آینده با مشکل تامین امنیت غذایی مواجه خواهیم بود.
وی از اجرای حکم تعداد ۹۲۱ پرونده از طریق تبصره دو ماده ۱۰ و اجرای ۱۰۰ مورد حکم قضایی دیگر از طریق ماده سه قانون حفظ کاربری اراضی خبر داد.
Wednesday, 15 January , 2025