صریح و بیپرده با صومی/ از هزینه ۷۰۰ هزار تومانی هر بیمار کرونایی تا واقعی شدن چهره برخی افراد خبر تبریز :رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: هر مریض مبتلا به کرونا به ازای هر روز، ۷۰۰ هزارتومانی هزینه دارد که در بیمه دیده نمیشود. به گزارش خبر تبریز، محمدحسین صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی […]
خبر تبریز :رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: هر مریض مبتلا به کرونا به ازای هر روز، ۷۰۰ هزارتومانی هزینه دارد که در بیمه دیده نمیشود.
به گزارش خبر تبریز، محمدحسین صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: میانگین سن فوتشوندگان در استان ۶۹ سال است ولی ما چهار نفر فوتی در سن ۱۰ الی ۲۰ سال داشتیم که بنده، دو نفر از آنها را میشناختم که یک نفر بیماری کلیوی ( دیالیزی) و دیگری صرع داشت.
وی افزود: یکی از پرستاران فوتی در بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) نیز با سابقه آسم خفیف فوت شده است که به نظر من، آسم نمیتواند دلیلی بر سابقه بیماری باشد.
کرونا چهره واقعی خیلیها را نشان داد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اینکه کرونا نشان داد که کدام بیمارستان، بخش خصوصی، پزشک، پرستار و غیره در روزهای سخت همراه بودند، افزود: ما به همه دانشجویان سال آخر اعلام کردیم که باید در بیمارستان حضور داشته باشند ولی در کل افرادی بودند که ترسیده و حتی دستشان لرزید که من اعلام کردم که افرادی که بترسند، بهتر است نیایند.
مراجعه ۷۶۷۳ با علائم حاد تنفسی
وی با اشاره بر اینکه تاکنون ۷ هزار و ۶۷۳ نفر بستری با علائم حاد تنفسی به بیمارستان مراجعه کردهاند، گفت: از این تعداد فقط ۴ هزار و ۷۳ مورد کرونا مثبت شده است که معادل ۵۰ درصد مراجعین میباشد.
مبتلایان کرونا علاقهای به استفاده از نقاهتگاه ندارند/ فرار یک مبتلا به کرونا از نقاهتگاه
صومی در پاسخ به سوالی مبنی بر انتقاد فرمانده سپاه عاشورا از عدم استقبال مبتلایان به استفاده از نقاهتگاهها گفت: من مسوول مستقیم حوزه بهداشت و درمان هستم و اگر جلوی کار درستی را بگیرم نباید در این جایگاه باشم و باید با من برخورد جدی شود.
وی ادامه داد: طرح ایجاد نقاهتگاه به این خاطر بود که احساس کردیم با کمبود تخت بیمارستانی مواجه خواهیم بود و هراس از اوج بیماری داشتیم که الحمدالله تاکنون با چنین شرایطی مواجه نیستیم ولی با این حساب به هر فرد مبتلایی که بعد از دوره درمان اعلام میکردیم که بهتر است از نقاهتگاه استفاده کند، قبول نمیکردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: از کل افراد مبتلایان فقط دو نفر قبول کرد تا در نقاهتگاه بماند که یکی از آنها هم بعد از دو روز فرار کرد.
وی اضافه کرد: برای مثال فردی که در حاشیه شهر با یک خانه ۵۰ متری به کرونا مبتلا شده است، عملا هیچ فضایی برای فاصلهگذاری ندارد، از اینرو بهتر است از نقاهتگاه استفاده کند که متاسفانه مورد قبول آنها نیست.
شرط نگهداری در نقاهتگاه، رضایت شخصی فرد است
صومی با بیان اینکه حتی علاوه بر نقاهتگاهها چندین مهمانسرا با سوئیت کامل هم در اختیار افراد مبتلا و یا مشکوک به کرونا میگذاریم ولی همچنان علاقه دارند تا در خانه خود باشند، گفت: شرط اصلی استفاده از نقاهتگاهها رضایت شخصی خود فرد است و ما نمیتوانیم فردی را به زور به نقاهتگاه ببریم.
وی متذکر شد: از رسانهها خواهشمندیم تا افراد مبتلا را ترغیب به استفاده از نقاهتگاه و مهمانسرا کنند زیرا کمک کردن به شیوع کرونا حرام است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص انتقاد از شکایت یک معاون علوم پزشکی از رسانههای استان گفت: در این شرایط اگر رسانهها هم ما را کتک بزنند، دیگر توانی باقی نمیماند زیرا در شرایط سخت کاری قرار داریم ولی همان طور که قبلا هم گفتم، کمک به کرونا حرام است که این کمک میتواند از طریق تجمعات، شایعهپراکنی و غیره باشد.
برخیها قول داده و عمل نکردند ولی برخیها قول نداده، کمک کردند
صومی با اشاره بر اینکه بعد از کرونا مباحث زیادی وجود دارد که مطرح خواهم کرد، تصریح کرد: در حال حاضر آمار تعداد کشفیات، احتکارها و تزریق این کشفیات به بدنه علوم پزشکی را در دست داریم که بعد از کرونا اعلام میشود زیرا در آن دوران افراد زیادی بودند که قول کمک دادند ولی کمکی نکردند ولی افرادی هم بودند که قولی نداده ولی کمک کردند.
وی ادامه داد: ما همکارانی داشتیم که وقتی از وجود ماسکهای N95 در یک شهر و منطقهای با خبر میشدند، بلافاصله در پاسی از شب به آن مکانها رفته و آن ماسکها را برای تزریق به بدنه کادر درمان میآوردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان کرد: سیاست دولت بر این است که هیچ کارفرمایی، کارگر و کارمند خود را در این برهه از زمان اخراج نکند.
هزینه ۶۰۰ هزارتومانی تست کرونا
وی با اشاره بر موضوع رایگان و غیررایگان بودن درمان و آزمایش کرونا، گفت: ابتدا اعلام شد که رایگان است ولی وقتی فردی از روی بیملاحظهای به کووید ۱۹ مبتلا میشود، باید هزینه پرداخت کند زیرا همان تست انجام گرفته، هزینه ۶۰۰ هزار تومانی برای هر فرد به ما تحمیل میکند.
هزینه ۷۰۰ هزار تومانی روزانه برای هر فرد مبتلا به کرونا
صومی ادامه داد: هر مریض مبتلا به کرونا به ازای هر روز، ۷۰۰ هزار تومانی هزینه دارد که در بیمه و برآورد دیده نمیشود.
وی به وجود یکهزار و ۲۸۰ تخت مخصوص به مبتلایان به کرونا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر فقط ۷۰۰ تخت زیر بار کرونا رفته است که در صورت نیاز میتوان ظرفیت تختها را به سه برابر هم رساند.
پیک کرونایی در آذربایجانشرقی نداشتیم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه پیک مبتلایان به کرونا در آذربایجانشرقی نداشتیم و بهصورت آرام پیش رفته است، متذکر شد: با توجه به ناشناخته بودن ویروس کرونا و تغییرات ناگهانی آب و هوای تبریز نمیتوان هیچ تئوری را پذیرفت ولی اگر میزان مراجعات یکباره به پنج برابر فعلی برسد، باز هم توان پذیرش داریم ولی اگر بیش از این باشد نمیتوان کاری کرد، از اینرو با وجود انفعال در عملیات برپایی نقاهتگاه در کل کشور، همچنان نیم نگاهی به این مراکز داریم.
تبسنجی کار موثری برای تشخیص کرونا نیست
وی در رابطه با تبسنجی برخی ادارهها و مراکز گفت: تبسنجی نتیجه مطلوبی ندارد زیرا اصلا ۷۰ درصد مبتلایان اصلا علائم تب نداشتند، از اینرو اگر تبسنجی نتیجه داشت من قطعا قبل از نشست خبری از همه خبرنگاران و حاضران تبسنجی انجام میدادم.
قرنطینه ۲۷ هزار نفر در آذربایجانشرقی/بیتوجهی به نکات قرنطینه
صومی به انتقادات از عدم نظارت روی مناطق محروم و افراد در قرنطینه یادآور شد: ما به ۲۷ هزار نفر اعلام کردیم که در خانه بمانند و در حد تماس نظارت داریم ولی این فرهنگ غالب بر همان افراد است که قبول نکرده و از خدمات نقاهتگاهی و ماندن در خانه تبعیت نمیکنند و در برخی موارد اجازه سمپاشی خانههای خود را نمیدهند.
وی ادامه داد: برای نمونه ما مسوولان در یک جامعه تصمیم میگیریم که خیابان امام را به مسیر BRT تبدیل کنیم ولی غافل از اینکه این محل، مرکزی برای مغازههای زیادی است که زندگیشان را از این محل میگذرانند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان کرد: تصمیم بر آن است تا به هر فرد ترخیص یافته پکهای بهداشتی تعلق گیرد تا با خود مراقبتی جلوی ابتلای دیگر اعضای خانواده خود را بگیرد.
هزینه ۳۰۰ میلیونی برای درمان یک فرد مبتلا به کرونا
وی با تاکید بر اینکه شاید برای بهبود هر فرد مبتلا به کرونا هزینهای بالغ بر ۲۰۰ یا ۳۰۰ میلیون انجام گیرد، افزود: یک خانم جوان، بیبضاعت به کرونا مبتلا شده است که جهت بهبود او، انواع روشها انجام شده است که بیش از ۳۰۰ میلیون هزینه در برداشت.
صومی با اشاره به صحبتهای آقای جهانگیری مبنی بر عادت کردن به کرونا، گفت: کرونا به صورت تهاجمی وارد کشور شد و آن وحشت سابق را از دست داد ولی هنوز پابرجاست و از بین نرفته است، از اینرو رعایت کامل نکات بهداشتی، صیانت از جامعه، رعایت فاصله یک متری در انجام خرید، استفاده از کارت به جای پول، دوری از اجتماعات منجر به قطع زنجیره شیوع میشود.
ابراز امیدواری از کاهش کرونا در رمضان با عدم برگزاری مراسمات افطاری و خانوادگی
وی با ابراز امیدواری به کاهش تردد و جلوگیری از اجتماعات در ماه مبارک رمضان، متذکر شد: امیدواریم واقعا مردم افطاری ندهند و در خانهها و جاهای دیگر مراسمات رمضانی برگزار نکنند و اگر با رعایت این موارد پیش رویم و رفتار جدیدی شکل نگیرد، قطعا نتیجه مطلوبی در کاهش بیماری خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: یکی از اقوام دور ما که مدتها در قرنطینه بود بالاخره قرنطینه را شکست و به چند مغازه برای دیدن دوستان خود رفته بود که الان متاسفانه با کووید ۱۹ در حال نبرد است.
دستورات پزشکی برای ماه مبارک رمضان
وی همچنین به تئوریهایی از قبیل ارتباط کرونا با روزه گرفتن، نوشیدن مایعات داغ و غیره هم اشاره کرد و گفت: اینها موضوعات اثبات شدهای نیستند ولی در کل افراد بالای ۶۵ سال مراقب باشند.
صومی با تاکید دوباره به عدم برگزاری مراسمات افطار اضافه کرد: اگر روزه بگیریم و شب نیز مهمانانی برای افطار دعوت کنیم و خدایی ناکرده منجر به انتقال بیماری شود، نه تنها عبادت و ثواب نیست بلکه معصیت بزرگی کردهایم.
امیدوارم کرونا مثل خانوادهاش سارس و مرس مزاحم سالهای آتی نباشد
وی در خصوص احتمال شیوع موج دوم کرونا در پاییز گفت: ما همه ساله با ویروسی به نام آنفلوانزا درگیر هستیم ولی در رابطه با کرونا نمیتوان اظهار نظر خاصی کرد زیرا خانواده این ویروس ( کووید۱۹) مانند سارس و مرس یک مدت کوتاه آمده و دیگر مزاحم مردم نشدهاند و امیدواریم کرونا هم به این شکل باشد.
به تعداد افراد جامعه اظهارنظر کرونایی داریم/ انیمیشن کبریت در قطع زنجیره کرونا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در رابطه با اظهار نظرهای مختلف کارشناسی و غیر کارشناسی مرتبط با کرونا گفت: به اندازه همه افراد جامعه، اظهارنظرهای متفاوتی است ولی قطعا ویروس بهشدت تهاجمی اولیه خود نیست زیرا الان تقریبا همه مردم با کرونا روبه رو شدهاند و اگر از همه حاضران در این جلسه نمونه گرفته شود، ویروسی وجود نخواهد داشت و شاید همان روزهای اول ویروس وارد بدن شده و با علائم جزئی دفع شده است.
وی توضیح داد: انیمیشن کبریتی در فضای مجازی منتشر شد که همه کبریتها در حال سوختن بودند که یکی از کبریتها به پایین کشیده شد و این زنجیره آتش گرفتن، قطع شد و این دقیقا مصداق همه ماست زیرا ویروس در ابتدا جامعه هدف زیادی برای ابتلا داشت ولی الان قدرت انتقال آن کم شده است و در مواجهه با فردی که کرونا را رد کرده است، قطع میشود.
صومی یادآور شد: طبق مصوبه ستاد ملی کرونا، مقرر شده تا در بهبود شرایط، کلاس دانشجویان PH.D باز شود.
شائبه آب تغسیل اموات کرونایی و نفوذ آن در آبهای زیرزمینی
وی خاطرنشان کرد: تئوری آلودگی آبهای زیرزمینی با تغسیل اموات کرونایی موضوع قابل قبولی نیست زیرا مواد ضدعفونی و کلر استفاده شده و اجازه شرایط زندگی به ویروس نمیدهد و اصلا آب محل زندگی مناسب برای تکثیر ویروس نیست همچنین کلر موجود یک نوع مهارکننده خوب برای نابودی ویروس است.
۴ بستری مسموم متانولی در استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه با اشاره بر اینکه آمار پزشک قانونی با علوم پزشکی در رابطه با تعداد مسمومان در اثر متانول متفاوت است، گفت: برخی از افراد بدون مراجعه به بیمارستان در اثر نوشیدن متانول جان خود را از دست میدهند، از اینرو آمار پزشک قانونی بیشتر از علوم پزشکی خواهد بود ولی در حال حاضر ما چهار نفر بستری در اثر مسمومیت متانول در استان داریم.
وی اذعان داشت: موضوعی که در جامعه رواج یافته است، موضوع عدم شرکت در مراسم تشییع متوفیان کروناست در حالیکه ما اعلام کردهایم که اصلا در هیچ تشییع جنازهای شرکت نشود و اصلا متوفی کرونایی و غیرکرونایی مطرح نیست.
خسارت میلیاردی کرونا در ماه به علوم پزشکی تبریز
صومی خسارتهای کرونا به بدنه علوم پزشکی را مورد اشاره قرار داد و گفت: هر ماه، ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد از بیمارستانها داشتیم که در اسفند به ۱۴ میلیون تومان رسید.
۳۵۰ کادر درمان درگیر با کرونا
وی با اشاره بر اینکه ۳۵۰ نفر از همکاران در کل استان به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند که ۱۵۰ نفر از آنها، دوره ۱۴ روزه خود را گذرانده و دوباره سر کار خود بازگشتهاند، افزود: یک مهمانسرایی برای این کادر تخصیص یافته است که ۴۰ نفر در آنجا تحت مراقبت هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابراز کرد: غربالگری در همه زندانها اعم از زندان تبریز بهصورت کامل انجام گرفته است.
فارس
Wednesday, 30 October , 2024