با سخنرانی دکتر علی اصغر شعردوست؛ مراسم گرامی داشت مرحوم “رجب ابراهيمى ” در تهران برگزار شد خبر تبریز: شامگاه روز جمعه بيست و ششم بهمن ماه ياد و خاطره شاعر معروف شعرهاى تركى بسيارى از سرودهاى انقلابى با حضور انبوه اهالى فرهنگ و هنر و شعر بويژه از تبريز، اردبيل و ساير شهرها […]
مراسم گرامی داشت مرحوم “رجب ابراهيمى ” در تهران برگزار شد
خبر تبریز: شامگاه روز جمعه بيست و ششم بهمن ماه ياد و خاطره شاعر معروف شعرهاى تركى بسيارى از سرودهاى انقلابى با حضور انبوه اهالى فرهنگ و هنر و شعر بويژه از تبريز، اردبيل و ساير شهرها در مسجد ولي عصر (عج) تهران گرامى داشته شد.
به گزارش خبر تبریز به نقل ازنصر، رجب ابراهيمى متخلص به فرهاد و مشتهر به فرهاد اردبيلى شاعر بسيارى از سرودهاى انقلابى آذربايجانى روز بيستم بهمن ماه در تهران دار فانى را وداع گفت. پيكر خالق سروده هاى ماندگار “آيريليق””آچيل سحر”” انقلاب نسلى” “بهمن بايرامى” و دهها سرودهٰ دل انگيز ديگر روز ٢٤ بهمن ماه باشكوه فراوان از سوى چهره هاى ادبى و هنرى در آرامستان بهشت زهرا تشييع و در قطعه “نام آوران” به خاك سپرده شد.
اين شاعر دلسوخته به تناسب موضوعات فرهنگى جارى در جامعه سروده هاى قابل توجهى داشته كه توسط گروههاى موسيقى آذربايجانى بويژه در صداى جمهورى اسلامى ايران،راديو تبريز و راديو اردبيل آهنگسازى، اجرا و پخش شده است.
دكتر على اصغر شعردوست در مراسم بزرگداشت رجب ابراهيمى كه شامگاه روز جمعه در مسجد ولى عصر (عج) تهران برگزار شد، با اشاره به ويژگيهاى فردى، اخلاقى و سروده هاى ماندگار مرحوم ابراهيمى او را چهره اى ماندگار در عرصهٰ شعر انقلاب در آذربايجان و همچنين نام آور در عرصه شعر و ترانه أذربايجانى در دنيا دانست. مدير اسبق صداى جمهورى اسلامى ايران در بخشى از سخنان خود گفت: در سالهاى اوليه بعداز پيروزى انقلاب اسلامى كه اركستر آذربايجانى راديو تبريز به وسيله استاد نامدار عرصهٰ موسيقى آذربايجانى استاد على سليمى تأسيس شد، سروده هاى مرحوم فرهاد بود كه در قالب سرودهاى انقلابى از صداوسيماى آذربايجان شرقى و از شبكه سراسرى صداى جمهورى اسلامى ايران پخش شد.شعر “انقلاب نسلى”كه در سال ١٣٥٨ با محتواى انقلابى و تشويق جوانان به ادامه راه انقلاب اسلامى سروده شده بود، توسط استاد سليمى آهنگسازى شده و از جمله سرودهاى پرمخاطب آن روزگاران بود. با شروع جنگ تحميلى مرحوم رجب ابراهيمى سروده هاى متعددى را براى آهنگسازى در اختيار استاد سليمى و صدا و سيماى مركز آذربايجان شرقى و اردبيل قرار داد كه از آنجمله اند: شاهين لريم در موضوع خلبانان دوران دفاع مقدس (در سال ١٣٥٨) عسكرين وداعسى(در سال ١٣٥٩) بهمنين بايرامى(در سال١٣٨٢)
نماينده پيشين مردم تبريز در مجلس شوراى اسلامى با اشاره به خصايص اخلاقى مرحوم رجب ابراهيمى گفت: آن مرحوم به ايران ، أذربايجان، اردبيل و بويژه زادگاهش روستاى كورعباسلو علاقه ويژه اى داشت. با آنكه با شعر ترانه أيريليق كه در سال ١٣٣٥ بوسيله رشيد بهبوداف خواننده معروف جمهورى أذربايجان و دهها خواننده ديگر در تركيه و كشورهاى آسياى مركزى اجرا و موجبات محبوبيت او را در خارج از كشور فراهم كرده بود، او با عشق به ايران و با وجود بى مهريهاى فراوان كنار مردم و انقلاب زيست و شعر گفت.براى سروده هايش حق التأليف نگرفت و درآمدهاى خود را صرف آبادانى منطقه زادگاهش كرد. دكتر شعردوست در بخشى از سخنان خود با اشاره به تدفين مرحوم فرهاد در قطعه نام آوران آرامستان بهشت زهرا گفت: اين حق فرهاد بود كه پيكر او عزتمندانه تشييع و در كنار نام آوران كشورمان دفن شود. البته همراهى وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامى، رئيس كميسيون فرهنگى مجلس شوراى اسلامى و بويژه چهره خدوم فرهنگ و هنر و رئيس فعلى موزه موسيقى جناب على مرادخانى قابل ذكر است. اين بزرگواران همچنين ضايعه وفات مرحوم ابراهيمى را تسليت گفته اند.
دكتر شعردوست در پايان سخنان خود ابراز اميدوارى كرد، به پاس خدمات شايستهٰ مرحوم ابراهيمى در عرصه هاى هنرى انقلاب و همچنين به جهت قدردانى از زحمات اين انسان خدوم به إبادانى زادگاهش، يادمانى براى وى بوسيلهٰ مردم و مسئولين بنا شود. وى سخنان خود را با بندى از شعر” آيريليق” مرحوم فرهاد به پايان برد:
ﻓﯿﮑﺮﯾﻨﺪﻥ ﮔﺌﺠﻪلر ﯾﺎﺗﺎ ﺑﯿﻠﻤﯿﺮﻡ
ﺑﻮ ﻓﯿﮑﺮﯼ ﺑﺎﺷﯿﻤﺪﺍﻥ ﺁﺗﺎ ﺑﯿﻠﻤﯿﺮﻡ
ﻧﺌﯿﻠﻪﯾﯿﻢ ﮐﻪ ﺳﻨﻪ ﭼﺎﺗﺎ ﺑﯿﻠﻤﯿﺮﻡ
ﺁﯾﺮﯾﻠﯿﻖ، ﺁﯾﺮﯾﻠﯿﻖ، ﺁﻣﺎﻥ ﺁﯾﺮﯾﻠﯿﻖ
ﻫﺮ ﺑﯿﺮ ﺩﺭﺩﻥ ﺍﻭﻻﺭ ﯾﺎﻣﺎﻥ ﺁﯾﺮﯾﻠﯿﻖ
*****
لازم به توضيح است ، بخشى از سروده هاى مرحوم رجب ابراهيمى تحت عنوان ماهنیلار-شعرلر در كتابى بنام ” آیریلیق”جمع آورى و منتشر شده است.اين كتاب توسط آقايان یعقوب بهادری، سعید موغانلی تجميع و منتشر شده است.
«آیریلیق» بمعناى جدايى از جمله سروده هاى معروف آن مرحوم مى باشد كه با آهنگ ماندگارى كه استاد مرحوم على سليمى بر آن ساختند، اشتهارى جهانى يافت. فرهاد ﺍﺑﺮﺍﻫﯿﻤﯽ، شاعر اردبیلی شعر ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ۱۳۳۵ شمسی ﺳﺮﻭﺩ ﻭ آهنگساز تبریزی، ﺍﺳﺘﺎﺩ ﻋﻠﯽ ﺳﻠﯿﻤﯽ ﺁﻫﻨﮓ ﺳﺎﺯﯼ ﺁن ﺭﺍ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﺍﺩ.
ﺗﺮﺍﻧﻪ ﺁﯾﺮﯾﻠﯿﻖ با ﺍﺟﺮﺍﯼ ﺭﺷﯿﺪ ﺑﻬﺒﻮﺩاوﻑ ﺷﻬﺮﺕ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺑﻌﺪﻫﺎ لوطفیار ﺍﯾﻤﺎﻧﻮﻑ، فلورا کریماووا، ماحسون قیرمیزیگول، یاووز بینگول، یعقوب ظروفچی و اکثر خوانندههای آذربایجان، اؤزبکستان، تورکیه، ایران، کرکوک ﻭ سامی یوسف همچنين بعضى خواننده هاى ايرانى ﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﺟﺮﺍ ﮐﺮﺩﻧﺪ.
Wednesday, 30 October , 2024