مراکز اسناد و کتابخانه ملی حافظه تاریخی و هویتی کشور هستند
خبرتبریز: معاون امنیتی و انتظامی استاندار آذربایجان شرقی گفت: مجموعه مراکز اسناد و کتابخانه ملی، حافظه تاریخی و هویتی کشور محسوب می شود و از اسناد موجود در آنها می توان برای اثبات هویت و تمدن خود استفاده کرد.
به گزارش ایرنا، «جعفر رزمی» روز یکشنبه در مراسم معارفه سرپرست مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب در تبریز افزود: کشورهایی که تاریخ زیاد طولانی در دنیا ندارند، به دنبال تاریخ سازی برای خود هستند و تلاش می کنند هویت های جعلی برای خود بسازند و در این روند با مصادره مشاهیر ملی کشورهای مختلف و مطرح کردن آن ها در مجامع بین المللی، نشان دهند که ملت های باسابقه هستند.
وی اظهار کرد: ادعای کشورهای مختلف نسبت به سرزمین های دیگر در راستای تاریخ سازی بوده و با اسناد تاریخی می توان ادعای کذب این کشورها را ثابت کرد.
اسناد تاریخی موجود در کشور گویای اصالت مالکیت ایران بر جزایر سه گانه است
معاون امنیتی و انتظامی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ادعای مالکیت جزایی سه گانه جمهوری اسلامی از سوی امارات متحده عربی، گفت: شواهد و اسناد تاریخی متعددی وجود دارد که گویای سابقه تمدنی و اصالت این جزایر و مالکیت کشور ما بر این جزایر و ادعای کذب این کشور است.
رزمی، با بیان اینکه تبریز دارای سابقه تاریخی زیادی است، ادامه داد: اگر بتوان اسناد موجود این شهر را در اختیار جوانان قرار داد، آنان با هویت تاریخی خود مطلع و آشنا خواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه عمده تلاش تمدن غرب، فاصله انداختن بین هویت ملت ها با نسل فعلی است، یادآور شد: در تمدن غرب به زمان حال بیشتر توجه می کنند ولی در آیات و روایت های قرآنی ما بر عبرت گیری از گذشته تاکید شده است.
معاون امنیتی و انتظامی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به پیشرفت های کنونی در زمینه فناوری و تکنولوژی، گفت: این فناوری های پیشرفته، امکان جمع آوری داده های بیشتری را برای ثبت و ضبط اسناد تاریخی فراهم کرده است و باید از آن ها در این زمینه استفاده کرد.
رزمی، با اشاره به اهمیت حفظ تاریخ شفاهی، ادامه داد: باید در این زمینه نیز تلاش بیشتری شود و از این حوزه غافل نماند زیرا این تاریخ شفاهی در مقاطع تخصصی قابل استفاده است.
مراکز اسناد و کتابخانه ملی حافظه تاریخی و هویتی کشور هستند
۳۰ میلیون برگ سند تاریخی در مرکز اسناد شمالغرب جمع آوری شده است
رییس سابق مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب نیز در این مراسم گفت: در زمان کنونی ۳۰ میلیون برگ سند تاریخی از دوره صفویه تا کنون در این مرکز جمع آوری شده است.
«غلامعلی پاشازاده»، افزود: از این تعداد کمتر از سه میلیون برگ تنظیم و توصیف شده است و کمتر از چهار میلیون برگ سند در پروسه تنظیم قرار دارد و این میزان نسبت به اسناد موجود و ظرفیت های این منطقه، خیلی کم است.
وی با بیان اینکه برآورد آرشیو ( بایگانی) اسناد تاریخی در کشورها بر اساس «کیلومتر قفسه» است، اظهار کرد: بر اساس آمار سال ۱۳۶۸، آرشیو کشور ما یک کیلومتر است ولی در این میان آرشیو کشور مالزی ۶۰ کیلومترقفسه، استرالیا بیش از ۴۵۰ کیلومترقفسه و فرانسه بیش از ۶۰۰ کیلومترقفسه و در زمان کنونی این میزان خیلی بیشتر شده است.
رییس سابق مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب در تبریز با اشاره به اینکه در زمان کنونی در حوزه اسناد مکتوب در مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب با کمبود قفسه مواجه هستیم، ادامه داد: در سال جاری از بودجه استانی در حوزه تجهیزان این مرکز، هشت میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است و ۲ میلیارد ریال دیگر نیز به زودی تخصیص می یابد ولی این میزان اعتبار در حساب سازمان باقی مانده و به تجهیزات تبدیل نشده است.
وی یادآور شد: در حوزه کتاب، مجموعه کتاب ها و نشریات چاپ شده در سه استان تحت پوشش در این مرکز واسپاری شده و توجه به تاریخ شفاهی نیز نیاز به افزایش امکانات و تجهیزات و نیروی انسانی است.
رییس سابق مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب در تبریز گفت: در این مرکز ۴۲ هزار و ۸۱۵ پرونده بررسی و ارزشیابی شده و در راستای گردآوری این پرونده ها از ادارات مختلف، ۶ هزار و ۷۲۸ متر فضای ادارات آزاد شده است.
پاشازاده، اهدای ۲۵۲ برگ عکس و سند از سوی مردم، تنظیم و توصیف ۲ هزار و ۶۴۶ پرونده، ۱۸۸ جلد نسخ اهدایی، واسپاری ۲ هزار و ۷۸۵ عنوان و هفت هزار و ۴۶ نسخه کتاب و ۴۴۰ عنوان نشریه به تعداد ۲ هزار و ۸۵۱ نسخه را از دیگر اقدامات این مرکز اعلام کرد.
مراکز اسناد و کتابخانه ملی حافظه تاریخی و هویتی کشور هستند
اسناد تاریخی باید مانند فرزندان تاریخ محافظت شوند
سرپرست جدید مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب در تبریز نیز در این مراسم با بیان اینکه در کشور ما که داعیه دار فرهنگی هستیم به امور و مجموعه های فرهنگی به عنوان امور ثانویه نگاه می شود، گفت: همه اسناد تاریخی باید مانند فرزندان تاریخ محافظت شوند.
«جهانبخش سلمانیان»، افزود: ایجاد حساسیت و تغییر نگاه مسوولان نسبت به مقوله فرهنگی و اهمیت دادن به اسناد تاریخی و جلب اعتماد عمومی و مشارکت مردمی در اولویت کاری این مرکز قرار خواهد گرفت.
وی با تاکید بر اعتماد سازی در بین مردم برای ارایه اسناد و منابع تاریخی موجود در خانه های آنان به این مرکز، اظهار کرد: این مرکز تنها محلی برای آرشیو اسناد تاریخی نخواهد بود بلکه به یک موزه و گالری اسناد برای رجوع محققان و پژوهشگران تبدیل خواهد شد.
بیشتر بخوانید
ششمین نسخه طب پزشکی قدیم دنیا در اسناد ملی ایران رونمایی میشود
مدیریت اسناد ملی شمال غرب به ساختمانی استاندارد نیاز دارد
عنوان تاریخی “خلیج فارس” ۲۲۳ سال پیش توسط اروپایی ها در نقشه های بین المللی چاپ شد
اهدای ۲۵۳ سند دوره قاجار به مرکز اسناد منطقه شمال غرب
به گزارش ایرنا، در این مراسم «جهانبخش سلمانیان» به عنوان سرپرست اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب کشور معرفی و از خدمات «غلامعلی پاشازاده» قدردانی شد.
Wednesday, 30 October , 2024