نگاهی گذرا به دغدغههای معلمان؛ از میزان حقوق تا امنیت شغلی
۱۲ اردیبهشت در تقویم ایران به عنوان روز استاد نامگذاری شده است که به همین مناسبت پای صحبتهای این قشر نشسته ایم.
روز معلم و روز استاد مقارن با روز شهادت استاد مطهری، یعنی ۱۲ اردیبهشت در تقویم ایرانی سال ۱۴۰۱ درج شده است.
معلمی تنها شغل و حرفه نیست، بلکه ذوق و هنری است که در قرآن کریم به ارزش خاص آن اشاره شده است. به صورتی که پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: معلمی شغل انبیاست و امام علی (ع) هم میفرمایند: به احترام پدر و معلمت از جای برخیز، هرچند فرمان روا باشی.
در کشور شاید در مورد کمترین حرفهای به اندازه معلمان شعارهای خوب مطرح شود، اما در دهههای اخیر مشکلات آنها نه تنها حل نشده اند بلکه دغدغههایی هم به زندگیشان اضافه شده است.
میزان حقوق ناشایسته باعث میشود که انگیزه معلمان و استادان برای تربیت و آموزش درست فرزندان این مرز و بوم کاهش یابد و همین دغدغهای بزرگتر در جهت فروپاشی نظام آموزش عالی کشور است.
به همین مناسبت باشگاه خبرنگاران جوان با چند استاد و معلم گفت وگوهایی را انجام داده و از دغدغههای آنها با خبر شده است که در ادامه میخوانید.
نبود حس امنیت؛ یکی از دغدغههای استادان
عزیزالله حبیبی، رئیس دانشگاه خوارزمی به مناسبت روز استاد گفت: یکی از مهمترین دغدغههای معلمان نبود حس امنیت اقتصادی، کاری و شغلی است. طبیعتا برای هر صنفی ظرفیتها و پتانسیلهایی وجود دارند که برای ارائه آنها باید در بستر مناسب به اجرا گذاشته شوند.
بیمه نشدن استادان حق التدریس
بهرامی یکی از استادان دانشگاه گفت: نبود بیمه از مشکلات ما استادان حق التدریس است که به عنوان دغدغه بزرگی برای جامعه معلمان حق التدریس مطرح شده و منتظر رفع این قبیل از مشکلات هستیم.
نگاهی گذرا به دغدغههای معلمان؛ از حقوق کم تا نبود امنیت شغلی
حقوق کم در گروی ساعت کاری زیاد!
حسینی یکی از دبیران متوسطه دوم دبیرستان گفت: با سابقه بیش از ۲۰ سال تنها مبلغ ۳ میلیون تومان حقوق دریافت میکنم. او برای گذراندن معیشت خود مجبور به برگزاری کلاسهای خصوصی است، اما اگر دریافتی معلمان افزایش یابد دیگر مجبور به انجام این کارها نخواهند بود.
چند شغله شدن از دغدغههای اصلی معلمان
ستوده یکی از استادان دانشگاهی میگوید که حقوقش کفاف زندگی اش را نمیدهد و برای گذراندن وقت مجبور به فعالیت در مشاغلی مانند آرایشگری و اسنپ است.
نگاهی گذرا به دغدغههای معلمان؛ از حقوق کم تا نبود امنیت شغلی
بی انگیزگی استادان حق التدریس با دریافت حقوق کم!
شفیعی یکی از دیگر از استادان حق التدریس گفت: ما اساتید حق التدریس خود را فرزندان وزارت علوم میدانیم، اما وزارت علوم در حق ما، چون فرزندان ناتنی رفتار میکند.
او میگوید که وقتی ما اساتید حق التدریس نظارهگر دانشجویان خود هستیم که در قبال چهار سال تدریس در دانشگاه برایشان بیمه رد میشود، چه انگیزهای برای ما میماند. یا نظاره گر دانشجویان ورودی دانشگاه فرهنگیان باشیم که در همان بدو ورود به دانشگاه هم برایشان حقوق در نظر گرفته شده و هم بیمه آنها محسوب میشود. ۴ سال دوره کارشناسی آنها برایشان سابقه محسوب میشود.
شفیعی بیان کرد: آن گاه امسال ما اساتید حق التدریس که اکثراً از جمله دانشجویان ممتاز دانشگاهی بودیم، هیچ گونه مزایا و آینده شغلی و بیمه و حقوقی نداریم.
گزارش از نادیا عابد
Thursday, 2 January , 2025