خبر تبریز : همانا خداوند سرنوشت هیچ قومى را تغییر نمی دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند. و""ظهر الفساد فی البروالبحر بما کسبت ایدی الناس."" عمل مردم است که خشکی ودریا را به فساد می کشاند. (سوره روم/۴۱)پس اصلاح امور فرد و جامعه هم در گرو اعمال وکردارنیک ماست.
“” إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَومٍ حَتّىٰ يُغَيِّروا ما بِأَنفُسِهِم “”
(سوره رعد / ۱۱)
خبر تبریز : همانا خداوند سرنوشت هیچ قومى را تغییر نمی دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند. و””ظهر الفساد فی البروالبحر بما کسبت ایدی الناس.”” عمل مردم است که خشکی ودریا را به فساد می کشاند. (سوره روم/۴۱)پس اصلاح امور فرد و جامعه هم در گرو اعمال وکردارنیک ماست.
مطلب طنزگونه وساده و درعین حال آموزنده ای رادیدم که دراینجا نقل
می کنم،آموزنده است اما به شرطی که کمی تامل کنیم و مسئولیت پذیر واهل عمل باشیم ،نه این که باغفلت ازخود و به صورت حق به جانب وخودبرتربینی ،همیشه همه رانصیحت کنیم وازدیگران انتظار اصلاح امور جامعه را داشته باشیم:
دریکی ﺍﺯ ﻏﺬﺍﺧﻮﺭﯼ ﻫﺎﯼ ﺑﯿﻦ ﺭﺍهی، ﺑﺮ ﺳﺮ ﺩﺭ ﻭﺭﻭﺩﯼ ﺑﺎ ﺧﻂ ﺩﺭﺷﺖﻧﻮﺷﺘﻪ ﺑﻮﺩ :
ﺷﻤﺎ اگرﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﮑﺎﻥ ﻏﺬﺍ ﻣﯿﻞ ﺑﻔﺮﻣﺎﯾﯿﺪ ، ﻣﺎ ﭘﻮﻝ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻧﻮﻩ ﯼ ﺷﻤﺎﺩﺭﯾﺎﻓﺖ ﺧﻮﺍﻫﯿﻢ ﮐﺮﺩ !
عابری ﺑﺎ ﺧﻮﺍﻧﺪﻥ ﺍﯾﻦ ﺗﺎﺑﻠﻮ ، ﺍﺗﻮﻣﺒﯿﻠﺶ ﺭﺍ ﻓﻮﺭﺍً ﭘﺎﺭﮎ ﮐﺮﺩ ﻭ ﻭﺍﺭﺩ ﺭﺳﺘﻮﺭﺍﻥ ﺷﺪ .
غذای ﻣﻔﺼﻠﯽ ﺳﻔﺎﺭﺵ ﺩﺍﺩ ﻭ ﻧﻮﺵ ﺟﺎﻥ ﮐﺮﺩ.
ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻏﺬﺍ ، ﺳﺮﺵ ﺭﺍ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺍﻧﺪﺍﺧﺖ ﮐﻪ ﺑﯿﺮﻭﻥ ﺑﺮﻭﺩ؛ ﻭﻟﯽ ﭘﯿﺸﺨﺪﻣﺖ ﺑﺎﺻﻮﺭﺗﺤﺴﺎﺑﯽ ﺑﻠﻨﺪ ﺑﺎﻻ، ﺟﻠﻮﯾﺶ ﺳﺒﺰ ﺷﺪ!وقتی پیشخدمت وصورتحساب رادید
ﺑﺎ ﺗﻌﺠﺐ ﮔﻔﺖ : ﻣﮕﺮ ﺷﻤﺎ ﻧﻨﻮﺷﺘﻪ ﺍﯾﺪ ﭘﻮﻝ ﻏﺬﺍ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻧﻮﻩ ﯼ ﻣﻦ ﺧﻮﺍﻫﯿﺪﮔﺮﻓﺖ؟ !
ﭘﯿﺸﺨﺪﻣﺖ ﺑﺎ ﻟﺒﺨﻨﺪ ﺟﻮﺍﺏ ﺩﺍﺩ :
ﭼﺮﺍ ﻗﺮﺑﺎﻥ، ﻣﺎ ﭘﻮﻝ ﻏﺬﺍﯼ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻧﻮﻩ ﺗﺎﻥ ﺧﻮﺍﻫﯿﻢ ﮔﺮﻓﺖ؛ ﻭﻟﯽﺍﯾﻦ ﺻﻮﺭﺗﺤﺴﺎﺏﺑﺮﺍﯼ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﭘﺪﺭﺑﺰﺭﮒ ﺷﻤﺎﺳﺖ !
ﺍﯾﻦ ﺩﺍﺳﺘﺎﻥ، ﺣﻘﯿﻘت تلخی ﺭﺍ ﺩﺭ ﻗﺎﻟﺐ ﻃﻨﺰ ﺑﯿﺎﻥ
ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ ﮐﺎﻣﻼً ﻣﺼﺪﺍﻕﺩﺍﺭﺩ ! … ﻭ ﺁﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ،ﻣﻤﮑﻦ ﺍﺳﺖﻣﺎﮐﺎﺭﯼﺭﺍامروزﺍﻧﺠﺎﻡﺩﻫﯿﻢﮐﻪﺁﯾﻨﺪﮔﺎﻥ
مجبورباشند درقبال آن ﺑﻬﺎﯼسنگینی پرداخت نمایند : ﻣﺜﻞ
ﻣﺼﺮﻑ ﮔﺮﺍﯾﯽجنون آمیز،اسراف وتبذیرغیرقابل بخشش،چشم وهم چشمی هاوتجمل گرایی بی حد و حصر ،رفتاربی ادبانه وبی رحمانه با طبیعت و ﺗﺨﺮﯾﺐ ﻣﺤﯿﻂ ﺯﯾﺴﺖمانند تخریب جنگل ها، مراتع،ازبین بردن باغات،خشکاندن دریاچه هاومردابها،آلوده کردن آبها، آلوده کردن شهرهاوروستاها وﻣﺜﻞ ﺧﻴﻠﻰ ﺍﺯ اقدامات ورفتارهای ﺩﻳﮕر …..
ﻛﺎﺵ در ﻫﻤﻪ ﭼﻴﺰ ، قبل وبعدازاقدام کمی اندیشهﻛﻨﻴﻢ وقدمی هرچند کوتاه برای بهبود وضع جامعه برداریم. به نظرمن آسان ترین ،نزدیکترین وعملی ترین ودرعین حال موثرترین اقدام این است که ازخود شروع کنیم. آری ازخود،ازخانواده، ازمحل کار،ازشغل خودشروع کنیم ومنتظر دیگران نباشیم.شاید شخصی بپرسد، ازکجاشروع کنیم؟پاسخ من این است که رهایی ازجهل،نادانی وکسب آگاهی درمان خیلی از دردهاست.
مابا کسب مدارک تحصیلی موجود به جهل مرکب گرفتارشده ایم!
یعنی مدرک داشتن رامساوی باآگاهی فرض کرده ایم،درصورتی که اگرمدارک تحصیلی باخریدوفروش یاازطریق رانت بدست نیامده باشند،زمینه آگاهی رافراهم می کنند،نه اینکه خود عین آگاهی باشند!بنابراین ماگرفتارجهل مرکب هستیم اگرباورندارید تیراژ کتابهای چاپ شده راببینید(به صورت متوسط تیراژکتاب درایران به ۵۰۰نسخه رسیده) وبه سرانه مطالعه نگاه کنید (۱۵دقیقه و۱۷ثانیه درسال ۹۲)یادرمراکزآموزشی به جلسات امتحانات سربزنید!و ازطرف دیگر صف سفارش غذا درفست فودها راببینید و بازار پررونق خرید وفروش مدارک تحصیلی راملاحظه فرمایید!
تقاضامیکنم این آیه راتلاوت کرده و تاملی درمعنای ژرف آن بنماییم باشد که راهگشایی در نگرش به خویش و به تبع آن موجب اصلاح خود و جامعه مان باشد.
“” إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَومٍ حَتّىٰ يُغَيِّروا ما بِأَنفُسِهِم “”
(سوره رعد / ۱۱)
همانا خداوند سرنوشت هیچ قومى را تغییر نمی دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند. و””ظهر الفساد فی البروالبحر بما کسبت ایدی الناس.”” عمل مردم است که خشکی ودریا را به فساد می کشاند. (سوره روم/۴۱)پس اصلاح امور فرد و جامعه هم در گرو اعمال وکردارنیک ماست.
باتقديم احترام : یعقوب کامرانی صاحب امتیاز خبر تبریز
https://khabartabriz.ir/?p=1266
Tuesday, 17 September , 2024