کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی از مرز ۱۵۰ باب می گذرد
خبر تبریز: مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی گفت: تعداد کتابخانه های عمومی استان تا پایان سال با ساماندهی کتابخانه های مستقل از مرز ۱۵۰ باب می گذرد.
به گزارش خبر تبریز، شهرام خدایی روز پنجشنبه در آئین چهل قلم و تجلیل از ۲ نویسنده استان افزود: هم اکنون ۱۱۴ کتابخانه نهادی و ۳۱ کتابخانه مشارکتی در آذربایجان شرقی فعالیت می کند در حالی که در سال ۵۷ استان با لحاظ اردبیل دارای ۲۷ کتابخانه بود.
وی با بیان اینکه در ۴۰ سال حوزه فرهنگ پیشرو تر از سایر حوزه پیشرفت کرده است، اظهار داشت: طبق آمار نهاد کتابخانه های عمومی کشور حوزه کتاب و کتابخانه های عمومی از جهت منابع و سخت افزارها از رشد ۹ برابری در ایران برخوردار شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی یادآوری کرد: این میزان رشد در این ۴۰ سال نویدبخش رشد خوب فرهنگی در حوزه کتابخانه هاست.
خدایی، با بیان اینکه طبق بررسی در خصوص شاخصه های فرهنگی، کتاب و اندیشه مکتوب از جایگاه ویژه ای برخوردار است، ادامه داد: اگر تعداد کتاب و کتابخانه ها رشد کند فرهنگ جامعه نیز رشد کرده و آن را به جلو می برد.
وی گفت: با وجود اینکه گفته شده که کتاب در سال ۲۰۲۰ از بین خواهد رفت، کتاب جزو اقلامی است که همیشه می ماند و از بین نخواهد رفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این آئین با اشاره به نقش آگاهی، اطلاعات و رشد فکری انسان ها در قدرت و اقتدار جوامع گفت: هر چقدر انسان ها به اطلاعات بیشتری دسترسی داشته باشند به همان میزان خواهند توانست در ارتباط با مسائل پیرامون خود موفق عمل کنند.
محمد محمدپور انتقال جریان دانش از طریق انسان های دانش افزوده به نسل های آینده خواستار شد و افزود: این کار می تواند زمینه بسیاری از آسیب ها و دوری از هویت را از بین ببرد.
وی با بیان اینکه هر بخش از تاریخ و جریان های فکری کشور موضوعی برای کار و قلم فرسایی دارد، یادآوری کرد: جنگ تحمیلی ما با سایر جنگ ها تفاوت زیادی دارد و امام راحل با هنرمندی این عرصه جنگ و دفاع ما را به عرصه ای برای تجلی عشق و دلدادگی تبدیل کرد.
محمدپور ادامه داد: این جنگ نشان داد که انسان با یک چشم به هم زدن می تواند به واسطه شرایط فطری خود از خاک به بلندای هستی برسد در حالی که عارفان آن را در ۱۰۰ سال و مرارت های زیاد طی کنند.
وی گفت: هر صفحه جدیدی که از دفاع مقدس گشوده می شود و صفحات آن ورق می خورد ابعاد تازه و گسترده تری از جریان دفاع مشاهده می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: اگر صدها سال از جریان دفاع مقدس بگذرد هنوز حرفی برای گفتن دارد و تازگی آن از بین نمی رود.
محمدپور افزود: وظیفه نویسندگان و مولفان این است که اشکال مختلف عرصه دفاع مقدس را با قدرت قلم خود به نسل های آینده انتقال دهند.
وی همچنین با بیان اینکه توسعه آگاهی های عمومی از راهبردهای این اداره کل است، گفت: تلاش می شود سرانه مطالعه در جامعه افزایش یابد، امکان دسترسی آحاد مردم به کتاب فراهم شود، بچه ها با روشمندی مطالعه کنند و با کتاب انس بگیرند و مولف با آرامش خاطر به کار خود ادامه دهد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی اظهار داشت: در این راستا نمایشگاه های مختلف کتاب در استان برگزار می شود و ۱۱۹ باشگاه کتابخوانی در سطح استان فعال است.
محمدپور، با اشاره به حمایت های این اداره کل از حوزه کتاب و کتابخوانی ادامه داد: در سال گذشته ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون کتاب از مولفان و ناشران خریداری شده و ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال کتاب در اختیار کتابخانه های مدارس و مساجد استان قرار گرفته که این رقم در سال جاری به ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال رسیده است.
وی گفت: آذربایجان شرقی در حوزه نشر کتاب رشد خوبی داشته و از متوسط کشوری بالاتر بوده به طوری که در سال ۹۲ تعداد عنوان کتاب هایی که مجوز چاپ گرفته اند حدود ۷۸۰ عنوان بود که این تعداد در سال ۹۶ به یک هزار و ۷۷۰ عنوان رسید و امسال پیش بینی می شود این تعداد از مرز ۲ هزار عنوان بگذرد.
محمدپور ادامه داد: براساس برآورد ۸ ماهه تعداد عنوان کتاب امسال نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد و تعداد شمارگان نیز ۱۱ درصد در سطح استان رشد کرده است.
در این آئین از هدایت الله بهبودی و معصومه سپهری دو نویسنده متعهد و برجسته استان تجلیل شد.
Friday, 11 October , 2024