خبرتبریز:مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی با اشاره به برگزاری جلسه شورای راهبردی مجتمع علمی، فرهنگی و تاریخی ربع رشیدی، از آغاز فصل جدید کاوش‌ها و مطالعات در این مجموعه تاریخی خبر داد

آغاز فصل پنجم کاوش‌های باستان‌شناسی در ربع رشیدی
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی با اشاره به برگزاری جلسه شورای راهبردی مجتمع علمی، فرهنگی و تاریخی ربع رشیدی، از آغاز فصل جدید کاوش‌ها و مطالعات در این مجموعه تاریخی خبر داد و گفت: هدف اصلی در فاز اجرایی آینده، فراهم‌سازی دسترسی عمومی برای بازدید گردشگران و هم‌زمان پیگیری پرونده ثبت جهانی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، احمد حمزه‌زاده در حاشیه جلسه شورای راهبردی مجتمع تاریخی ربع رشیدی، ضمن تأکید بر اهمیت تداوم مطالعات و کاوش‌ها در این سایت تاریخی اظهار داشت: در کارهای علمی، وجود اختلاف نظر و نگاه‌های متفاوت به رویکردها طبیعی‌ست، اما مسئله اساسی استمرار فعالیت‌های میدانی طی بیش از ۲ دهه گذشته بوده که منجر به حفاظت از ماهیت تاریخی و پژوهشی ربع رشیدی شده است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: در حال حاضر فرصت مهمی ایجاد شده و باید با حداکثر استفاده از آن، فرآیند اجرا، سامان‌دهی و احیای این مجموعه تاریخی را با سرعت بیشتری پیش ببریم.
وی با اشاره به اولویت‌های پیش‌بینی‌شده در پلان پنج‌ساله مدیریت این مجموعه، اظهار کرد: اولویت نخست ما در این برنامه، آزادسازی و تملک اراضی ربع رشیدی است. سال گذشته موفق به آزادسازی بیش از ۲۴ هزار مترمربع شدیم که رقم قابل توجهی محسوب می‌شود.
حمزه‌زاده با تأکید بر اولویت مرمت نسبت به کاوش‌ها، افزود: در نگاه ما، حفاظت و مرمت از اهمیت بالاتری نسبت به کاوش‌ها برخوردار است، چرا که هر مرحله از کاوش نیازمند تدابیر فوری حفاظتی‌ست و بدون آن، امکان استمرار علمی و ایمن پروژه وجود ندارد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان آذربایجان‌شرقی، دسترس‌پذیری این مجموعه برای گردشگران را یکی از اصلی‌ترین اهداف در فاز جدید دانست و تصریح کرد: برای جذب گردشگران داخلی و خارجی، باید مسیرهای دسترسی مناسب طراحی شود، نورپردازی و زیرساخت‌های گردشگری فراهم گردد و با رعایت ضوابط ثبت جهانی، مجموعه آماده ورود به فهرست جهانی یونسکو شود.
وی با اشاره به لزوم هم‌زمانی میان کاوش‌ها و پیگیری ثبت جهانی، گفت: تیم تخصصی ثبت جهانی باید هم‌زمان با پیشرفت پروژه، از ابتدا ضوابط بین‌المللی را در نظر بگیرد تا اقدامات ما در مغایرت با مقررات یونسکو نباشد.
در پایان این جلسه، محمدعلی کی‌نژاد، رئیس مجتمع علمی، فرهنگی و تاریخی ربع رشیدی نیز ضمن اشاره به ظرفیت‌های پیش‌رو در این مجموعه تاریخی، خاطرنشان کرد: فرصتی مهم در اختیار ما قرار گرفته و باید از آن در راستای پیش‌برد اهداف مطالعاتی، سامان‌دهی کاوش‌ها، حفاظت از میراث فرهنگی و توسعه گردشگری استفاده کرد. برگزاری چنین جلساتی برای تصمیم‌گیری و سرعت‌بخشیدن به فرآیندهای اجرایی، ضروری است.