آیین بزرگداشت استاد کریمی مراغه ای در تبریز برگزار شد
آیین بزرگداشت استاد فقید میرزاحسین کریمی مراغه ای امشب با حضور ادبا و اصحاب فرهنگ آذربایجان شرقی در تبریز برگزار شد.
به گزارش خبرتبریز، در این مراسم که در حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه و عابدین خرم استاندار آذربایجان شرقی برگزار شد، اقشار مختلف مردم ، شعرا، ادبا و مادحین و مرثیه سرایان شرکت داشتند، اشعاری از مرحوم کریمی مراغه ای در مدح ائمه اطهار سروده شد.
یکی از واعظان تبریز در این مراسم با اشاره به نقش شعرا و ادبا در گسترش فرهنگ شیعی ، اظهار کرد: نقش استاد کریمی مراغه ای در دهه های اخیر در این گسترش فرهنگ شیعه بسیار مهم و چشمگیر بوده است.
حجت الاسلام صالح هاشمی افزود: باید توجه داشت که دوستی با اهل بیت راه و شیوه درست دوستی با خدا و قرآن است.
وی ادامه داد: به واقع استاد کریمی عاشق اهل بیت و امام حسین(ع) بود و همواره در اشعارش از قدرت و عظمت خدا و ستایش و منقبت آل الله سخن گفته است تا نشان دهد هدفی جز گسترش فرهنگ تشیع ندارد.
هاشمی با بیان اینکه ۵۰ درصد مجموع آثار و اشعار کریمی مراغه ای درباره اهل بیت(ع) است، گفت: انشالله این خادم آل علی با اهل بیت محشور شود.
در این مراسم که در حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه و عابدین خرم استاندار آذربایجان شرقی برگزار شد، اقشار مختلف مردم ، شعرا، ادبا و مادحین و مرثیه سرایان شرکت داشتند، اشعاری از مرحوم کریمی مراغه ای در مدح ائمه اطهار سروده شد.
یکی از واعظان تبریز در این مراسم با اشاره به نقش شعرا و ادبا در گسترش فرهنگ شیعی ، اظهار کرد: نقش استاد کریمی مراغه ای طی دهه های اخیر در این زمینه بسیار مهم و چشمگیر بوده است.
حجت الاسلام صالح هاشمی افزود: باید توجه داشت که دوستی با اهل بیت راه و شیوه درست دوستی با خدا و قرآن است.
وی ادامه داد: به واقع استاد کریمی عاشق اهل بیت و امام حسین(ع) بود و همواره در اشعارش از قدرت و عظمت خدا و ستایش و منقبت آل الله سخن گفته است تا نشان دهد هدفی جز گسترش فرهنگ تشیع ندارد.
هاشمی با بیان اینکه ۵۰ درصد مجموع آثار و اشعار کریمی مراغه ای درباره اهل بیت(ع) است، گفت: انشالله این خادم آل علی با اهل بیت محشور شود.
استاد کریمی مراغه ای ۲۰ بهمن امسال در ۹۲ سالگی درگذشت و در این خصوص مقام معظم رهبری پیام تسلیت صادر فرمودند.
کریمی مراغهای دارای نشان درجه هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شعر آئینی بود و از شاعران شناخته شده در سطح کشور و برخی کشورهای همسایه محسوب میشود.
اعطای این نشان هنری به پاس سرودن بیش از ۳۵۰ هزار بیت شعر اجتماعی، طنز، مداحی و مرثیه توسط این شاعر بلند آوازه آذربایجان به ایشان تعلق گرفت.
اشعار اجتماعی و طنز استاد کریمی در قالب ۲۵ جلد کتاب رنگارنگ و اشعار مرثیه و مداحی این استاد در قالب ۳۰ جلد چاپ و منتشر شده است.
این شاعر معاصر خطه آذربایجان متولد ۱۳۱۰ در مراغه و ساکن این شهر بوده و ادامهدهنده سبک سنّتی و کلاسیک شعر است؛ استاد کریمی بیشتر در اشعار طنز خود رسم و رسوم زمان خود را به باد انتقاد گرفته است.
اکثر اشعار او هرچند به ترکی آذربایجانی سروده شده است ولی به علت مقید بودن به سبک قدیم و اوزان شعری، با تعبیرات و اصطلاحات عربی و فارسی بسیاری آمیختگی دارد.
بیانات مقام معظم رهبری در خصوص میرزا به خوبی منظومه فکری این شاعر معاصر را معرفی میکند؛ شاعری که به فرموده رهبری «در جایجای اشعار طنز خود مواد مخدر و آلودگیهای جوانان که سوغات دولتهای جهانخوار برای کشورمان بوده را به باد انتقاد گرفته و به بیتحرکی ملت و دولت حاکمه رژیم گذشته اشاراتی بس آگاهانه کرده است».
«در هر ورقی از رنگارنگ استاد کریمی، مطلبی تازه و فکری بکر به چشم میخورد و طی یک شعر بلند با عنوان «عهد حضرت سلیمان» رو در روی صاحبنظران قرار میگیرد و آنانکه با فن نویسندگی آشنایی دارند و در جراید رژیم گذشته قلمزنی میکردند، میدانند که نوشتن و چاپ کردن اینگونه مطالب چه خطرهایی در پی داشت».
مقام معظم رهبری اینگونه ادامه میدهند که «استاد کریمی در لفافه طنز داستانی زنده و گویا از انتخابات دوران رژیم گذشته به قلم آورده و با مهارت به وضع زندگی و تقسیم ناعادلانه ثروتهای مملکت به وسیله هیئت حاکمه و به مقام و منصبرسیدگان اشاره میکند و در آن دقایقی که تنور خشم و شلاق جهل بر سر صاحبان قلم و اندیشه آتش میریخت و لبها را دوخته میداشت، مذاکرات و انتخابات مرغان را به تصویر کشیده است».
«محمدحسین قابلنژاد سردرودی» که در سال ۱۳۹۵ ارجنامهای نزدیک به ۸۰۰ صفحه برای میرزا به رشته تحریر درآورد، با مطالبی تحت عنوان چند کلمه راجع به این شاعر ملی اینگونه مینویسد: «ایشان طنزپردازی اجتماعی و مردمی است که در مقام یک جامعهشناس و مردمشناس چیرهدست، روحیات آدمیان و رویدادهای زمان را به خوبی میبیند، واقعیتهای اجتماعی و تلخیها و شیرینیهای زندگی را تصویر میکند و بدیها و نیکیها، زشتیها و زیباییها را در شعرهای خود با زبان طنز بازتاب میدهد؛ از اینرو شعر طنر او مرزها را در مینوردد».
Sunday, 24 November , 2024