استاد شهریار عامل وحدت فرهنگی و انسجام ملی است
خبرتبریز: معاون فرهنگی و رسانه ای فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی، با اشاره به ترجمه اشعار استاد شهریار( محمد حسین بهجت تبریزی ) به اکثر زبان های زنده دنیا و علاقمندی ملتهای مختلف به این اشعار، این شاعر شیرین سخن را عامل وحدت فرهنگی و انسجام ملی در سطح کشور توصیف کرد.
به گزارش خبرنگارما، حسن گلی در آئین رونمایی از پوستر دومین جشنواره ملی حیدربابای شهریار، با بیان اینکه قرار گرفتن خانه پدری استاد شهریار در خشکناب و الهام گرفتن از فضای این منطقه در خلق آثار بی بدیل، مزیت مهمی برای بستان آباد محسوب می شود، اظهار کرد: خشکناب و بستان آباد به واسطه انتساب استاد شهریار به این منطقه و مردمان فرهنگ دوست و هنر پروری که دارد، می تواند به یکی از قطب های گردشگری فرهنگی و ادبی ایران و جهان تبدیل شود و برگزاری شایسته جشنواره حیدربابای شهریار می تواند گام مهمی در این راستا محسوب شود.
وی استاد شهریار را سرمایه بی بدیل ملی و از جمله مولفه های قدرت جمهوری اسلامی ایران در سطح بین المللی دانست و گفت: برای بهره مندی از مواهب این سرمایه معنوی ارزشمند در سطوح مختلف محلی، ملی و بین المللی باید برنامه ریزی هوشمند و عملیاتی داشته باشیم.
گلی با اشاره به تحولات بین المللی و قرار گرفتن دنیا در آستانه نظم جدید جهانی و نقش آفرینی قدرتمندانه جمهوری اسلامی ایران در این خصوص، اظهار کرد : امروز دشمنان انقلاب اسلامی با تحمیل جنگ ترکیبی و شناختی به مردم کشورمان تلاش می کنند نقش ایران اسلامی را در روند تحولات بین المللی که حتی به اذعان اندیشمندانی مانند فوکویاما و هانتینگتون به ضرر هژمونی ( سلطه ) آمریکا و در مسیر اضمحلال رژیم صهیونیستی در حال شکل گیری است، کمرنگ کنند که در این راستا تبدیل مزیت ها و نقاط قوت کشور به نقاط ضعف کشور از جمله راهبردهای دشمن محسوب می شود.
وی با اشاره به جایگاه حجاب بانوان در ایران قبل از اسلام و یاد آوری برخی مستندات در این خصوص مانند کتاب تاریخ تمدن ویل دورانت، گفت: امروز تمدن غرب به سبب آموزه های لیبرالیسم با چالشهای جدی در حوزه اخلاق و فرهنگ و فرو پاشی خانواده ها مواجه شده است و تمایل دارد همین مشکلات را به ایران نیز انتقال دهد و لذا با جنگ شناختی و بهره مندی از ابزار رسانه و فضای مجازی تلاش می کند نگاه دختران و بانوان عفیف کشورمان به مقوله حجاب را تغییر دهد که جلوگیری از پیشبرد این هدف شوم، رسالت اساسی اصحاب فرهنگ، ادب، هنر و رسانه است.
گلی، ضمن قدردانی از اهتمام متولیان برگزاری جشنواره ملی حیدربابای شهریار، ابراز امیدواری کرد این جشنواره در سالهای آینده به شکل بین المللی برگزار شود.
در پایان این آئین، ضمن رونمایی از پوستر دومین جشنواره ملی حیدربابای شهریار از تعدادی هنرمندان و هنرجویان بستان آباد تجلیل شد.
دومین جشنواره ملی حیدربابای شهریار در بخش فرهنگ و ادب شامل ( دوران زندگی شهریار، اندیشه های اسلامی و مذهبی شهریار، وصف توانایی، ذوق ادبی، مکتب و اندیشه های اجتماعی شهریار) و بخش هنرهای تجسمی شامل ( اشعار شهریار، دوران زندگی شهریار، تمثال شهریار، روستا و خانه پدری شهریار ) برگزار می شود و تا ۱۵ خرداد امکان ارسال اثر به این جشنواره ملی وجود دارد.
منظومه حیدربابای سیدمحمد حسین بهجت تبریزی “شهریار” تبلور شور و علاقه خاص شاعر به آذربایجان به عنوان وطن و مردم آن به عنوان هموطنان وی است، این منظومه شاید بهترین اثر ادبی در زبان ترکی آذری است و قابل مقایسه با آثار بزرگانی چون ابوالقاسم نباتی، فضولی، میرزا علی اکبر صابر و دیگر شعرا و پشکسوتان ادب ترکی آذری است.
منظومه حیدربابایه سلام در دانشگاه های معروف جهان نظیر دانشگاه کلمبیا در آمریکا و چند دانشگاه اروپا مورد بررسی ادبی و نیز موضوع رساله های تز دکتری قرار گرفته است.
Saturday, 23 November , 2024