خبر تبریز

پایگاه خبری خبر تبریز به عنوان یکی از پایگاه های خبری شهر تبریز می باشد. این سایت در سایت ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سایتی عمومی با گرایش اجتماعی و فرهنگی در سال ۱۳۹۷ ثبت شده است.
هدف ما یاری رساندن به جریان اطلاع رسانی آزاد در منطقه شمالغرب کشور است. این وب سایت کاملا از داخل مرزهای ایران و با رعایت قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران اداره می شود.
این پایگاه با حفظ نگاه ویژه خود به مسایل کلان فرهنگی و اجتماعی، ضمن احترام به تمام اقشار جامعه اهتمام ویژه ای به حوزه فرهنگ ،کتاب ،کتابخوانی ،کتابداری و اخلاق رسانه ای دارد.

مدیر مسئول خبر تبریز: یعقوب کامرانی خواجه


شهر تبریز کجاست؟
تبریز سومین کلان‌شهر بزرگ ایران و مرکز استان آذربایجان شرقی و مهم‌ترین شهر در منطقه آذربایجان است. این شهر دوست‌داشتنی به عنوان بزرگ‌ترین قطب اقتصادی، بازرگانی، سیاسی، اداری، ارتباطی، فرهنگی، صنعتی و نظامی منطقه آذربایجان شناخته می‌شود.
فاصله شهر تبریز با سایر شهرهای مهم
در این بخش فاصله تبریز با تعدادی از شهرهای مهم را می‌بینید:
فاصله تهران تا تبریز: حدود ۶۲۰ کیلومتر (حدود هفت ساعت رانندگی با سرعت عادی)
فاصله اصفهان تا تبریز: حدود ۱۰۳۸ کیلومتر
فاصله رشت تا تبریز: حدود ۴۸۱ کیلومتر
فاصله مشهد تا تبریز: حدود ۱۵۴۸ کیلومتر
فاصله شیراز تا تبریز: حدود ۱۵۱۹ کیلومتر

اطلاعات کلی درباره شهر تبریز
برای سفر به تبریز یا هر شهر دیگری، بهتر است اطلاعات کلی درباره مسائلی مثل آب‌وهوا، زبان مردم و… داشته باشید تا بتوانید بهتر برای سفر برنامه‌ریزی کنید و دید بهتری از شهر داشته باشید. در این قسمت چیزهایی که بهتر است درباره تبریز بدانید، خیلی کوتاه و مختصربه شما توضیح می‌دهیم.

بازار بزرگ تبریز
این بازار قدیمی با یک کیلومترمربع وسعت، بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده دنیا است؛ بازار بزرگ تبریز به عنوان یکی از جاذبه‌های تاریخی در فهرست میراث یونسکو قرار گرفته است.

در این بازار تعدادی کاروان‌سرا، مسجد و مدرسه با نمای آجری و گنبدهای زیبا ساخته شده که نظر هر گردشگری را به خود جذب می‌کند.

 

مقبره الشعرا (قبرستان سرخاب)
در قبرستان سرخاب بیش از ۴۰۰ فرد مشهور که اغلب شاعر بوده‌اند، آرام گرفته‌اند. از مشهورترین افراد این قبرستان می‌توان حکیم اسدی طوسی و سید محمدحسین بهجت تبریزی (شهریار) را نام برد. مقبره‌الشعرا یکی دیگر از جاذبه های تبریز به حساب می‌آید و بازدید از آن به‌خصوص برای دوست‌داران اهل ادبیات پیشنهاد می‌شود.

ارگ علیشاه (ارگ تبریز)
بنای اصلی ارگ تبریز به قرن هشتم میلادی مربوط به دوره ایلخانیان برمی‌گردد. این بنا ابتدا به قصد مسجد احداث شد که بر اثر ریختن سقف در حین ساخت و مرگ علیشاه نیمه‌کاره ماند. در زمان جنگ میان ایران و روسیه مصادف با حکومت قاجار، حدفاصل سال ۱۸۰۴ تا ۱۸۲۴ میلادی از ارگ تبریز یک دیوار (قلعه) نظامی ساخته شد. این اثر تاریخی در سال ۱۳۱۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و امروزه فقط دیوار جنوبی ارگ برجای مانده است.

مسجد صاحب الامر (مسجد شاه طهماسب)
شاه طهماسب اول صفوی، در آغاز سلطنت دستور ساخت مسجد صاحب الامر را صادر کرد. این مسجد یک گنبد و دو مناره بلند داشت که در سال ۱۴۰۵ به دستور سلطان مراد چهارم عثمانی تخریب شد. پس از این حادثه در زمان شاه سلطان حسین صفوی توسط وزیر وقت آذربایجان میرزا محمد ابراهیم تعمیر و بازسازی شد. این مسجد قدیمی در سال ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
آدرس مسجد صاحب الامر تبریز: تبریز، انتهای خیابان دارایی، میدان صاحب الامر

مسجد صاحب الامر (مسجد شاه طهماسب)
امام زاده سید حمزه تبریز
تاریخ اولین احداث بقعه امامزاده سید حمزه تبریز به سال ۷۱۴ هجری قمری برمی‌گردد. بنای اولیه، پس از مرگ سید حمزه، توسط پسرش سید حسین احداث شد. سمت جنوب صحن، امام زاده مقبره و سمت مشرق و شمال آن، محل تدریس طلاب دینی است. در حرم امامزاده آیینه‌کاری و کتیبه‌ای از خط نستعلیق توجه هر بازدید کننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

روستای کندوان تبریز
در ۵۰ کیلومتری شهر تبریز یکی از دیدنی‌ترین جاذبه های تبریز واقع شده که بیش از هزار سال قدمت دارد. کندوان به‌دلیل سبک معماری کم‌نظیر در سال ۱۳۷۶ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. روستای کندوان یکی از سه روستای صخره‌ای جهان به شمار می‌رود و تنها منطقه صخره‌ای است که نزدیک به ۱۲۰ خانواده در فضاهای صخره‌ای (لانه زنبوری) سکونت می‌کنند. این روستا به عنوان تنها نمونه زنده معماری صخره‌ای که زندگی در آن جریان دارد، در دنیا معرفی و شناخته می‌شود.

موزه های تبریز
احتمالا شما هم به‌خوبی می‌دانید که تبریز به شهر اولین‌ها معروف است. موزه های تبریز هم از این قاعده مستثنا نیستند. خیلی از موزه‌هایی که در این شهر می‌بینید، به عنوان اولین موزه‌ها در حوزه فعالیتشان تاسیس شده‌اند و حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. اگر قرار باشد یک راهنمای کامل تبریز ارائه کنیم، باید به موزه‌های متنوع تبریز اشاره شود که آثار ارزشمندی بی‌شماری را در دل خود جا داده‌اند.

 

موزه آذربایجان شهر تبریز
موزه آذربایجان تبریز، بعد از موزه ملی ایران، دومین موزه برتر باستان‌شناسی کشور است. به‌همین‌خاطر با اطمینان می‌توان آن را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی تبریز معرفی کرد. موزه آذربایجان شامل مجموعه کاملی از آثار باستانی پیش‌ازاسلام، آثار پس از اسلام، سکه‌های تاریخی و مهر، سنگ‌نگاره‌ها و آثار هنری مجسمه‌ساز تبریزی، احد حسینی است. این موزه همیشه پذیرای گردشگران ایرانی و خارجی زیادی است که دوست دارند اطلاعات بیشتری درباره دوران کهن و تاریخ ایران داشته باشند.

موزه عصر آهن شهر تبریز
موزه عصر آهن را می‌توان در لیست خاص‌ترین موزه های تبریز جا داد. این موزه، اولین موزه صحرایی ایران است که قدمت ۳۵۰۰ ساله دارد. سایت‌موزه عصر آهن، گورستان مدفن انسان‌هایی است که در دوران عصر آهن زندگی می‌کردند.
این گورها در سال ۱۳۷۶ طی یک عملیات خاک‌برداری در یکی از مناطق تبریز کشف شدند که احتمالا قصیه آن سر دراز دارد. این موزه که کمی حال‌وهوای ترسناک دارد، شامل ۳۸ گور است که به خاطر ارزش بالای باستانی، در لیست آثار ملی کشور جا گرفته است.

موزه بازار و مشاغل تبریز
در بین موزه های تبریز، موزه بازار و مشاغل یک گزینه منحصربه‌فرد است. این موزه، اولین موزه تخصصی بازار است که در سال ۱۳۹۶ افتتاح شده و در آن تمام اشیا کاربردی و مهم اصناف مختلف بازار تبریز به نمایش گذاشته شده است. در این موزه می‌توانید لوازم کار شغل‌هایی مثل بزاری، تلگراف‌خانه، صرافی، دواخانه و… را از نزدیک ببینید. موزه بازار و مشاغل تبریز شکل‌وشمایل بازار قدیمی با ۱۲ حجره‌ کوچک‌وبزرگ را دارد و چند ساعتی شما را مهمان کوچه‌پس‌کوچه‌های بازار قدیمی می‌کند.

موزه شهرداری تبریز
موزه شهرداری تبریز، اولین ساختمان شهرداری کشور است که در یک عمارت قدیمی تاسیس شده است. این موزه یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی تبریز است که آثار ارزشمندی در آن به نمایش گذاشته شده است. موزه شهرداری تبریز از بخش‌های مختلفی مثل تالار دوربین‌های قدیمی، تالار دفاع مقدس، تالار فرش، تالار کفش تبریز، تالار صدا، تالار حکمت، تالار صنعت چاپ، تالار اسناد و اشیا متعلق به شهرداری، تالار خط و خوشنویسی و هنرهای معاصر تشکیل شده است.

موزه کارتون شهر تبریز
موزه کارتون یا موزه کاریکاتور تبریز، پنجمین موزه کارتون در جهان و تنها موزه کارتون ایران است. این موزه، بزرگ‌ترین آرشیو از آثار اصل کارتونی در سطح دنیا را دارد و گنجینه‌ای دیدنی از آثار بزرگ‌ترین کارتونیست‌های جهان را در خود جای داده است. مجسمه‌های کارتونی در فضای موزه، گالری نمایش آثار کارتونی دنیا و نمایشگاه دائمی آثار هنرمندان، آرشیو کامل، کتابخانه و دفتر انجمن کارتونیتس‌های آذربایجان شرقی از جمله بخش‌های مختلف موزه کارتون هستند.

 

تماس با ما