خبرتبریز: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با بیان اینکه متوسط حجم پرشدگی مخزن سدهای استان اکنون ۴۵ درصد است، گفت: ۲۷۳ میلیون مترمکعب آب در پشت سدهای داخل استان وجود دارد که نسبت به سال گذشته افزایش ۱۲ درصدی دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای:
سدهای آذربایجان‌شرقی ۲۷۳ میلیون مترمکعب آب دارد

خبرتبریز: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با بیان اینکه متوسط حجم پرشدگی مخزن سدهای استان اکنون ۴۵ درصد است، گفت: ۲۷۳ میلیون مترمکعب آب در پشت سدهای داخل استان وجود دارد که نسبت به سال گذشته افزایش ۱۲ درصدی دارد.

یوسف غفارزاده در گفت و گویی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه حجم کل مخازن سدهای داخل آذربایجان شرقی در تراز طبیعی ۶۰۳ میلیون و ۴۰۰هزار مترمکعب است، اظهار کرد: افزایش میزان آب موجود در پشت سدهای استان به معنی بهبود وضعیت آبی نبوده و نتیجه مدیریت مصرف و اعمال محدودیت های برداشت است.

غفارزاده گفت: وضعیت حجم مخزن سدهای قلعه چای، کلقان و کردکندی در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته منفی بوده و به ترتیب ۲۸، ۱۵ و ۲ درصد کمتر شده است.

وی افزود: در حال حاضر بیشترین آب موجود در پشت مخزن سدها مربوط به سد سهند با ۱۱۰ میلیون و ۶۸۰ هزار مترمکعب معادل ۶۷ درصد حجم کل در تراز نرمال و و کمترین میزان در سد کردکندی با ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب معادل ۴۸ درصد حجم کل در تراز نرمال این سد است.

حجم آب ورودی به مخازن سدهای آذربایجان شرقی ۲۱ درصد کمتر شده است

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان به کاهش ۲۱ درصدی حجم آب ورودی به مخازن سدهای داخل استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته و از ابتدای سال آبی حجم آب وروردی به مخازن سدهای استان تا ۱۶ فروردین ماه سال جاری ۱۶۷.۶ میلیون مترمکعب بود که این رقم در سالجاری به ۱۳۳.۱ میلیون مترمکعب افتاده است.

غفارزاده با بیان اینکه بیشترین کاهش مربوط به سد زنوز با ۷۶ درصد است افزود: سد قلعه چای با ۵۱ درصد، تاجیار با ۴۱درصد، سهند با ۲۸ درصد و نهند با ۲۳ درصد کاهش در حجم آب ورودی در رده های بعدی هستند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان به وضعیت به نسبت خوب ۲ سد ارس و خداآفرین در مقایسه با دیگر سدهای استان اشاره کرد و گفت: میزان پرشدگی این سدها ۶۶ درصد است و در مخزن ۲ میلیارد و ۸۶۶ میلیون مترمکعبی این ۲ سد یک میلیارد و ۸۹۴ میلیون مترمکعب آب جمع شده است و معادل ۶۶ درصد حجم کل در تراز نرمال این ۲ سد است.

غفارزاده افزود: حجم آب ورودی به این ۲ سد نیز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۸ درصد بیشتر شده و از ابتدای سال آبی جاری تا کنون ۲ میلیارد و ۹۲۱ میلیون مترمکعب آب به مخزن این ۲ سد وارد شده است.

وی ادامه داد: سد بوکان نیز که تامین کننده آب تبریز از راه خط انتقال زرینه رود است در حال حاضر وضع مناسبی ندارد و حجم آب ورودی به این سد ۷۱ درصد و حجم مخزن ۶۱ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کمتر شده است و این سد در حال حاضر ۲۵۵ میلیون مترمکعب آب دارد.