خبر تبریز :کمتر از شش ماه به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، برخی تبلیغات زودهنگام توسط کاندیداهای احتمالی در فضای مجازی و واقعی به چشم می‌خورد و افرادی که تا دیروز نام و نشانی از آنان وجود نداشت امروز در صدر برنامه‌ها قرار گرفته و تلاش می‌کنند نام خود را در میان مردم نهادینه کنند.

کاندیداهای احتمالی و شوهای تکراری که به راه انداخته‌اند

خبر تبریز :کمتر از شش ماه به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، برخی تبلیغات زودهنگام توسط کاندیداهای احتمالی در فضای مجازی و واقعی به چشم می‌خورد و افرادی که تا دیروز نام و نشانی از آنان وجود نداشت امروز در صدر برنامه‌ها قرار گرفته و تلاش می‌کنند نام خود را در میان مردم نهادینه کنند.

خبر تبریز :سرویس انتخابات: امروزه گسترش فضای مجازی و همچنین شبکه‌های اجتماعی بین مردم، فضا را بیش از پیش برای تبلیغات به ویژه از نوع انتخاباتی فراهم کرده است، در این میان مدعیان امر بیش از پیش در تلاش برای استفاده از این ظرفیت بوده و می‌تازند تا نام و نشان خود را در این فضا مطرح کنند. همچنین در مراسم‌های مختلف نیز به بهانه‌های مختلف حاضر شده و به خودنمایی می‌پردازند.

از لایک و فالوو کردن‌های پیجهای اینستاگرامی گرفته تا شرکت در کنسرت‌ها و بازی‌های ورزشی، از مجالس عزاداری گرفته تا برنامه‌های جنبی در دانشگاه‌ها، همه و همه فضایی برای اظهار وجود این کاندیداهای احتمالی است؛ آنان با عناوینی چون “نخبه، پیشکسوت، فعال فرهنگی و…” در این برنامه‌ها حاضر و یا به بهانه‌های مختلف “دعوت” شده و با ارائه مطالب فرهنگی، علمی و… به معرفی خود می‌پردازند.

از تبریک روز ناشنوایان تا فاتحه‌ای بر مزار استاد شهریار

چند روز پیش بود که کلیپی از یک کاندیدای احتمالی تحت عنوان “تبریک روز ناشنویان” در فضای مجازی منتشر شد، برخی از کاربران نیز به این کلیپ واکنش نشان داده و هشتک “#تبلیغات-زودهنگام” را بین خود رد و بدل کردند و حتی مجری یکی از برنامه‌های شبکه سه نیز در واکنش به پیام این کاندیدای احتمالی اظهار کرد: “این پیام برای ناشنوایان فرستاده شده اما شاید فقط ۱۰ درصد پایانی‌اش را ناشنوایان با لب خوانی متوجه شوند! فکر می‌کنم هدف اصلی پیام این بوده که مردم ببینید من برای ناشوایان پیام فرستاده‌ام و به فکر همه هستم”؛ اتفاقا همین کاندیدای احتمالی بر سر مزار استاد شهریار نیز حاضر شده و این ماجرا نیز بصورت اتفاقی در کانال های خبری منتشر شده بود.

جای افسوس اینجاست که چنین افرادی که پیشتر حتی نام و نشانشان را نمی‌شنیدیم، در ایام انتخاباتی، دایه مهربانتر از مادر برای مردم استان شده‌اند.

حضور در کنسرت‌ها و استادیوم‌ها با اهداف انتخاباتی

کاندیدای احتمالی دیگر نیز که طی ماه‌های اخیر فعالیت‌های مجازی خود را به صورت گسترده افزایش داده، دسته گل به دست در کنسرت‌ها حضور یافته و یا به استادیوم‌های ورزشی می‌رود و به نوعی به عرض اندام می‌پردازد و یا در مواقع مختلف اظهار نظر کرده و به نقد نهادها و ارگان‌ها می‌پردازد. کسی که تا چندی پیش خود در سمتی دولتی فعالیت می‌کرده است.

حضور در مجالس عزاداری و فرهنگی با چاشنی “تبلیغات”

دیگر کاندیدای احتمالی انتخاباتی نیز که اخیرا فعالیت‌های گسترده‌ای در اینستاگرام انجام می‌دهد، اقدام به فالوو گسترده کابران در فضای مجازی کرده و حتی در مجالس عزاداری و فرهنگی نیز حاضر شده و با سخنرانی و خوش و بش با مردم، در حقیقت اهداف انتخاباتی خود را پیگیری می‌کند.

در این میان بازار انتقاد از مسئولان استانی و کشوری و زمین و زمان هم داغ هست و کاندیداها احساس می‌کنند برای نزدیک کردن مردم به خود بهتر هست با آنها همراه شده و فقط انتقاد کنند!، حتی افرادی که پیش از این در پست های عالی مسئولیت داشتند نیز در نزدیکی انتخابات شروع می‌کنند به انتقاد از عملکرد همانجایی که خود مسئولش بودند!

این‌ها صرفا بخشی از فعالیت‌های کاندیداهای احتمالی در حوزه انتخابیه تبریز بوده و علاوه بر آن، در سایر شهرستان‌های استان نیز چنین گزارش‌هایی از تحرکات انتخاباتی با روکش فعالیت‌های فرهنگی، علمی و… در فضای مجازی دست به دست می‌شود.

در شهرستان ها نیز از چندین ماه پیش داستان تبلیغات زودهنگام آغاز شد و کاندیداهایی که قرار است ثبت نام کنند و هنور معلوم نیست که تایید صلاحیت می شوند یا نه؟ روستا به روستا و خانه به خانه میچرخند و فضای روستاها را انتخاباتی می‌کنند. حمایت از کاندیدای خاص کلا در روستاها داستان هیجان انگیز تری دارد! و اغلب در میان روستاییان نیز اختلافاتی ایجاد می‌کند، شعارهای تبلیغاتی و وعده هایی که خارج از تعهد و توانایی نماینده مجلس بوده و بیشتر در حوزه عمرانی هستند نیز در روستاها بخش اصلی صحبت های کاندیداها را به خود اختصاص می دهد.

کلیه فعالیت‌های زودهنگام انتخاباتی رصد می‌شود

حال این سوال مطرح است که تکلیف فعالیت‌های انتخاباتی پیش از موعد چیست؟ در این رابطه رئیس ستاد انتخابات استان در دهم مهر ماه اعلام کرد: کلیه فعالیت‌های زودهنگام انتخاباتی رصد و به مراجع ذی‌ربط گزارش می‌شود.

علیار راستگو در جلسه ستاد انتخابات آذربایجان شرقی، اظهار کرد: ثبت‌نام داوطلبان انتخابات مجلس از روز ۱۰ آذر در تمامی فرمانداری‌ها و همچنین ستاد مرکزی انتخابات وزارت کشور آغاز می‌شود.

وی از تشکیل ستاد پیشگیری از جرایم انتخاباتی در سطح استان و شهرستان‌ها خبر داد و تصریح کرد: همه دستگاه‌های اجرایی موظفند امکانات و تجهیزات خود را در صورت نیاز در اختیار ستاد انتخابات قرار دهند.

رئیس ستاد انتخابات استان همچنین بر رصد کلیه فعالیت‌های زودهنگام انتخاباتی از سوی داوطلبان احتمالی انتخابات تأکید کرد و گفت: عملکرد داوطلبان احتمالی به مراجع ذی‌ربط گزارش می‌شود و این گزارش‌ها در مرحله بررسی صلاحیت‌ها موثر خواهد بود.

مردم و فعالان فرهنگی و رسانه‌ای جامعه انتظار دارند طبق گفته‌های رئیس ستاد انتخابات استان، تاثیر رصد و بررسی متولیان امر از این فعالیت‌های انتخاباتی را در “مرحله بررسی صلاحیت‌ها” مشاهده کنند و چنان‌که متولیان امر بر “مر قانون” تاکید کرده‌اند، در این رابطه نیز اقدام کنند./ایسنا