کتاب و کتابخوانی در معروفترین کتابخانه های جهان
قرن هاست که بشر به نوشتن روی آورده و از همان ابتدا هم به خواندن. اختراع خط پس از آتش نقطه عطف تاریخ بشر بود. مطالعه وسیله ای برای ارتباط، آموزش و کم کم تبدیل به سرگرمی شد. هرچند ما جزء معدود کشورهایی هستیم که خیلی کتاب سرگرممان نمیکند. کتاب خوان های حرفه ای بسیار کمی داریم و میتوان گفت اصلاً به سرگرم شدن با کتاب علاقه ای نداریم. در آستانه هفته کتاب بهتر دیدیم یکی از مکان های خوب کتابخوانی و خرید هر نوع کتاب در تهران را به شما معرفی کرده و در کتابخانه های معروف و بزرگ جهان گردش کنیم. این مطلب خواندنی را با خبر تبریز ادامه دهید.
کتاب و کتابخوانی
کتاب همیشه مونس انسان بوده است و همینطور هم همراه خوبی در سفر. مخصوصاً در مسیر های طولانی همیشه کتاب و کتابخوانی یکی از رکن های مهم بستن چمدان بوده. نمیشود گردشگر حرفه ای باشید و در سفری که میروید کتاب بالینی خود را همراهتان نبرید. چه بسا بسیاری گردشگران که فقط برای استراحت و مطالعه، مکان های دیدنی و جزایر بکر، مثل کارائیب، جزایر دیدنی یونان و یا زیباترین جزیره تایلند را انتخاب کرده تا به خاطر آرامش و سکوت، بتوانند به راحتی به مطالعه بپردازند.
در ایران تاریخ ۲۴ آبان ماه، روز کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده تا گسترش کتابخوانی در داخل کشور پایه بگیرد. شگفت انگیز ترین یاور بشر که معمولاً فقط در همین ایام و زمان برگزاری جشنواره کتاب مورد توجه قرار میگیرد، آن هم هرسال دریغ از پارسال. با توجه به اینکه هزاران جلد از کتاب های ایرانی در سراسر جهان ترجمه شده و خوانده میشوند، امید داریم که روزی این صنعت نیز دوباره در اوج توجه قرار گیرد. همچنان که در دیگر کشور های جهان چنین است. بسیاری هم کتابخانه های معروف و دیدنی و بزرگ و جذاب دارند که فقط گردشگری بین آن ها بسیار دلچسب خواهد بود، چه رسد به نشستن و کتاب خواندن.
زیباترین کتابخانه های جهان
کتاب و کتابخوانی در سرتاسر جهان با اشکال مختلف انجام میشود. مکان های عجیبی که توسط مجرب ترین کارشناسان و روانشناسان برای بازدهی هرچه بیشترِ کتابخوان ها و کتابخانه ها طراحی شدهاند. در فهرستی، این کتابخانه ها را در کشور های مختلف طبقه بندی میکنیم:
ایتالیا کتابخانه بزرگ واتیکان
کشور واتیکان، خود در دل یک کشور دیگر واقع است. بسیار کوچک است اما کتابخانه بزرگ واتیکان بسیار مشهور است. کتاب کمدی الهی دانته را نگهداری میکند. نزدیک به دو میلیون جلد کتاب دارد. اواخر قرن ۱۴ میلادی در کشور ایتالیا ساخته شد و بسیاری آثار هنری و نسخه های دست نویس متعلق به ادوار کهن در زمینه قانون و تاریخ و فلسفه در اینجا قرار دارد.
برزیل کتابخانه ریو دِ ژانیرو
در سال ۱۸۳۷ گروهی پناهنده برای ارتقاء دادن سطح سواد و علم، این کتابخانه را در برزیل بنا کردند. طراحی این کتابخانه بسیار دیدنی است. لوستری بزرگ دارد که تمام کتابخانه، درواقع تمام محیط کتابخانه را کاملاً روشن میکند. یکی از ویژگی های این کتابخانه وجود ماکتی بزرگ از کره زمین است که میتوان نقشه جهان را روی آن مطالعه نمود. به جالب ترین کتابخانه جهان معروف شده و قفسه های کتاب، دیدنی با چیدمانی خاص است.
آلمان کتابخانه صومعه ویبلینگن
در آلمان، کتابخانه ای شگفت است که در سومین رده معروف ترین کتابخانه های جهان قرار دارد. متعلق به صومعه ویبلینگن بوده و تزیینات داخلی و مصالح به کار رفته در این بنا بی نظیر است. فرهنگ کتاب و کتابخوانی در این کتابخانه بسیار منحصر به فرد تر از کتابخانه های دیگر احساس میشود. جایی که با نقاشی، گچبری های زیبا، مجسمه های دیدنی و رنگ های تماشایی در سال ۱۷۷۴ میلادی ساخته شده است.
اسپانیا کتابخانه ال اسکوریال
در شهر مادرید کشور اسپانیا کتابخانه ای وجود دارد که میتوان گفت یکی از سلطنتی ترین مکان های کشور اسپانیاست. اینجا به عنوان سایت میراث فرهنگی جهانی یونسکو معرفی و تاریخ تاسیس آن به ۱۵۶۵ میلادی بر میگردد. خوب است بدانید معماری این کتابخانه بسیار دیدنی است. بیشتر شما را به یاد کلیسا های قرون وسطی میاندازد. نقاشی های خیره کننده سقف و دیگر اجزای دیدنی باعث شده آنجا را بیشتر به عنوان یک موزه باستانی نام ببرند، تا جایی برای کتاب و کتابخوانی.
کتابخانه کوردینگتون از کالج های دانشگاه اکسفورد
در یکی از کالج های دانشگاه آکسفورد کتابخانه ای وجود دارد که ۱۸۵۰۰۰ جلد کتاب خطی دارد. شگفت انگیز است. این کتابخانه در سال ۱۷۱۶ با نام کتابخانه کوردینگتون توسط هاوکسموور بیگان طراحی شد. دانشمندان و دانشجویان دسترسی کامل به این کتابخانه دارند. رنگ قالب مطالعه در این کتابخانه به رنگ دودی است که تا حدی آنجا را دیدنی کرده است. مجسمه های فاخری نیز در آن جای دارند که به زیبایی مکان کمک کرده. کچ بری های بالای طبقات کتاب نیز در نوع خود منحصر به فرد است.
آلمان کتابخانه بسیار زیبای سینت امرمز ابی
وقتی پا به سالن این کتابخانه میگذارید باورتان نمیشود اینجا هم کتابخانه باشد. فرهنگ کتاب و کتابخوانی در اینجا به اوج خود رسیده. سالن بی نظیر، بیش از ۲۰۰ هزار جلد کتاب، نسخ خطی و تعمیر شده، تعداد بیشماری آثار دست نویس از یک سو و طراحی بنا، تزئینات داخلی، معماری خیره کننده، کچ بری و نقاشی های سقف هم از سوی دیگر این کتابخانه را به رده اول معروفترین کتابخانه های جهان تبدیل است. کتابخانه سینت امرمز ابی در سال ۷۳۹ در رگنزبورگِ شهر باواریا با کاربری صومعه سرا ساخته شده است ولی این روزها، به کتابخانه سلطنتی و بسیار زیبایی تبدیل شده است.
بزرگترین کتابفروشی جهان باغ کتاب تهران
اینجا بزرگترین کتابفروشی جهان است. هر نوع کتابی که دوست دارید، در آن پیدا میکنید. البته کتابخانه هم هست. میتوانید در جایجای سالن های بزرگ این باغ کتاب بنشینید، لم بدهید و یا حتی بخوابید و کتاب بخوانید. آنجا را اتفاقاً لمکده میگویند. در واقع محبوب ترین بخش این کتابفروشی بزرگ همین لمکده ها هستند.
کتابفروشی بزرگ جهان، باغ کتاب تهران، از قسمت های مختلفی تشکیل شده، سالن های نمایشگاهی چه فصلی و چه دائمی، تالارهای نمایش (که در ایام جشنواره فیلم فجر فقط اهالی رسانه میتوانند از آن ها استفاده کنند)، سالن همایش، فضای سبز، دریاچه مصنوعی، بهارستان برای کودکان و نوجوانان، سروستان برای عموم و بزرگسالان و… در دو طبقه ساخته شده است. مکان هایی برای خوشمزه گردی هم دارد.
جالب است بدانید بازدید از کل مجموعه و مکان های عمومی، لمکده ها و برخی نمایشگاه ها کاملا رایگان است. اما در صورت نیاز به تهیه بلیط سایر بخش ها باید سراغ قسمت مستر بلیط بروید. بخش فروش لوازم التحریر هم دارد و میتوانید برای بازدید از بزرگترین کتابفروشی جهان فرزندانتان را هم همراه خود ببرید. در این باغ، چندین مکان متعدد برای کودکان وجود دارد.دلتا
Friday, 22 November , 2024