خبر تبریز : محمدباقر هنربر با تاکید بر اینکه در سالهای قبل به دلیل بارندگی کم آب آنچنانی پشت سد ذخیره نشده بود، افزود: در ماههای اخیر به دلیل افزایش بارندگیها اهالی روستا بهصورت خودسرانه و غیراستاندارد و غیرمجاز برای ذخیره بیشتر آب، اقدام به دپوی خاک بر روی دیواره سد کرده بودند و همین امر باعث شکستن سد شد.
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی با اشاره به شکسته شدن سدامند در بخش خواجه گفت:
خبر تبریز : شکسته شدن سدی در هریس خسارت چندانی در روستاهای پایین دست به همراه نداشته است.
به گزارش خبر تبریز : محمدباقر هنربر با تاکید بر اینکه در سالهای قبل به دلیل بارندگی کم آب آنچنانی پشت سد ذخیره نشده بود، افزود: در ماههای اخیر به دلیل افزایش بارندگیها اهالی روستا بهصورت خودسرانه و غیراستاندارد و غیرمجاز برای ذخیره بیشتر آب، اقدام به دپوی خاک بر روی دیواره سد کرده بودند و همین امر باعث شکستن سد شد.
وی افزود: ۲۱ اردیبهشت به دهیاری و شورای اسلامی روستا در خصوص احتمال شکستگی سد هشدار دادهشده بود.
هنربر در خصوص خسارتهای شکسته شدن است سد نیز گفت: خوشبختانه خسارت چندانی را شاهد نبودیم، فقط یک خودروی سواری پیکان خسارت دید و شاهد آبگرفتگی در روستاهای پایین دست سد امندنیز نبودیم.
وی ادامه داد: یکی از دلایل خسارت ندیدن روستاها لایروبی مسیل هایاطراف این سد و روستاها طی روزهای اخیر بود. امروز سیل از داخل روستا بدون هیچ خسارتی عبور کرد.
مدیر عامل آب منطقهای آذربایجان شرقی در خصوص دلایل شکستن سد خاکی روستای امند گفت:
متأسفانه مسئولان شهرستان هریس توجهی به هشدارهای ما برای رفع انسداد سرریز سد نکردند و سد بالاخره شکست.
یوسف غفارزاده با تاکید بر اینکه اهالی روستا اقدام به انسداد سرریز و افزایش غیراصولی تاج سد کرده بودند، گفت: در دوره بهره برداری این سد ۹۰ درصد مخزن سد با رسوبات پر شده و حدود ۱۰ درصد باقی مانده بود که با کاهش حجم مخزن مردم خاک دپو شده را به عنوان دیواره سد قرار داده بودند.
وی با اشاره به اینکه در نتیجه این بارشهای خوب بهاری ورودی مخزن سد به شدت بالا رفته بود، ادامه داد: در این اواخر شاهد ارتفاع آب ۲ متری در مخزن بالا آمده سد بودیم که به تدریج از حدفاصل بدنه اصلی و خاکریز بالای بدنه، نشست آب و شسته شدن بدنه اتفاق افتاد.
غفارزاده افزود: در نهایت سد تحمل نکرد و شکست و بعد از بررسیهایی که داشتیم متوجه شدیم ۴۰ درصد بدنه سد تخریب شده است.
وی افزود: ما هشدارهای لازم را به مسئولان منطقه داده بودیم و آنها توجهی به این موضوع نداشتند.
مدیر عامل آب منطقهای آذربایجان شرقی در خصوص نحوه مرمت سد خاکی روستای امندی گفت:
این سد پیر است و نزدیک ۴۰ سال عمر دارد و مرمت آن مقرون به صرفه نیست.
وی همچنین از بازگشایی اضطراری ۱۱۰ کیلومتر از مسیلها و رودخانههای خطرساز آذربایجان شرقی در ماههای آغازین سال جاری خبر داد.
غفارزاده با بیان اینکه ۳۰۰ نقطه حادثه خیز در استان شناسایی شده بود، گفت: در ابتدای سال جاری در عملیاتی به طول ۱۱۰ کیلومتر و مساحت ۲۱۰ هکتار، بازگشایی و رفع تصرفات مسیلها و رودخانهها و رفع تهدید صورت گرفت.
وی همچنین از وجود دو هزار کیلومتر طول مسیل و رودخانه نیازمند به آزادسازی در استان خبر داد و افزود: عملیات آزادسازی ۹۵۰ کیلومتر از این مسیلها اجرا شده و امیدواریم با اولویت یافتن رسیدگی به نقاط حادثه خیز، سایر نقاط نیز لایروبی شود.
https://khabartabriz.ir/?p=1365
Saturday, 23 November , 2024