خبر تبریز :در حال حاضر دود نگاه های جزیره ای، توجه نکردن به افق آتی نیازهای کشور و نبود یک برنامه بلندمدت در صنعت برق به چشم مصرف کنندگانی می رود که هیچ تقصیری در این زمینه ندارند.

خاموشی خانه‌ها درآذربایجان شرقی به زمستان کشید/ آیا فقط راه حل تنها دست مردم است؟

خبر تبریز :در حال حاضر دود نگاه های جزیره ای، توجه نکردن به افق آتی نیازهای کشور و نبود یک برنامه بلندمدت در صنعت برق به چشم مصرف کنندگانی می رود که هیچ تقصیری در این زمینه ندارند.

خاموشی خانه‌ها در تبریز به زمستان کشید/ آیا فقط راه حل تنها دست مردم است؟

به گزارش خبرتبریز، صنعت برق به عنوان صنعت پیشرویی که همه ارکان زندگی جامعه مدرن به آن گره خورده است، آرام آرام در حال رکود است. اگر تا دیروز هشدارهای خاموشی به پیک تابستان خلاصه می شد، این روزها با کاهش دمای هوا وزارت نیرو هشدار می دهد که به دلیل مشکل در تامین سوخت نیروگاه ها ممکن است ناگزیر شوند که به منازل خاموشی دهند.

صنعتی که باید برای ۵۰ سال آینده برنامه می داشت، حالا به زور نیازهای روز کشور را تامین می کند؛ آن هم نه به دلیل کمبود زیرساخت در کشور، بلکه به دلیل نبود برنامه ریزی مناسب در ایجاد تنوع برای زیرساخت های تامین کننده برق!

بالاخره شرکت های برق امروز هشدار زمستانی قطع برق را بدون هیچ گونه اطلاع رسانی  عملی کردند و  شهروندان  قطعی های بیش از دو ساعت را در سرمای هوا تجربه کردند.

هشدارهای خاموشی که به تصور همگان به پیک تابستان خلاصه می‌شد رفته‌رفته به  ماه‌های سرد سال نیز کشیده شده و با کاهش دما به دلیل مشکل در تامین سوخت نیروگاه‌ها خاموشی و قطعی برق میهمان منازل مردم تبریز شده است آن هم بدون اطلاع رسانی قبلی.

به نظر می‌رسد  تنها  افزایش دما عامل خاموشی‌های تابستانی نخواهد بود چرا که  کاهش دما نیز به علت  نبود برنامه‌ریزی مناسب در ایجاد تنوع برای زیرساخت‌های تامین برق نیز به عوامل قطعی برق مردم اضافه شده است.

گزارش حاکی است، امروز مناطق میدان جهاد، طالقانی، باغمیشه، گلپارک  و دیگر نقاط تبریز  و  شهر برخی مناطق خواجه ،خسروشهر و برخی از مناطق دیگر تا مخابره خبر با قطعی برق مواجه بودند.

این امر در حالی است که سیستم گرمایش  اکثر خانه‌های تبریز به صورت سیستم پکیج بوده و با قطعی برق عملا سیستم گرمایش خانه‌ها نیز قطع می شوند و چند لحظه بعد خانه‌ها یخبندان می‌شود.

این پرسش مطرح می‌شود، حل این مشکل با کیست؟  آیا فقط راه حل تنها دست مردم است؟ چرا هیچ یک از مسئولان امر در این رابطه اطلاع رسانی نمی‌کنند.

به نظر می‌رسد در حال حاضر دود نگاه‌های جزیره‌ای، توجه نکردن به افق آتی نیازهای کشور و نبود یک برنامه بلندمدت در صنعت برق به چشم مصرف کنندگانی می‌رود که هیچ تقصیری در این زمینه ندارند.

حالا کار به جایی رسیده است که در زمستان ۹۸ هم وزارت نیرو هشدار می‌دهد که به راحتی با زدن یک دکمه در نیروگاه ها، خاموشی را به خانه‌ها هدیه خواهد کرد. در حالی که همواره مسئولان وزارت نیرو از خالی بودن ظرفیت نیمی از نیروگاه‌های کشور در زمستان گله داشتند و مسئولان این وزارتخانه مدعی بودند که مصرف بالای برق تابستان به دلیل بدمصرفی مردم، کشور را ناگزیر به سرمایه‌گذاری‌های کلان برای این اسراف کرده است، اما حالا در زمستان که مصرف برق مردم به دلیل خاموشی وسایل سرمایشی کم است، وزارتخانه متولی صنعت برق، هشدار خاموشی می‌دهد و این بار بهانه‌اش عدم تامین نیازهای سوخت نیروگاه‌های کشور است.