خبر تبریز :رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: در ۲۴ ساعت گذشته نتیجه تست ۹۴ مورد مثبت اعلام شد و جمع کل مبتلایان به کویید ۱۹ به یک هزار و ۵۳۷ نفر رسید.
به گزارش خبر تبریز، محمدحسین صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز امشب در گفتوگوی خبری زنده به تشریح آخرین وضعیت کرونا در آذربایجانشرقی پرداخت و اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته نتیجه تست ۹۴ مورد مثبت اعلام شد و جمع کل مبتلایان به کویید ۱۹ به یک هزار و ۵۳۷ نفر رسید.
وی افزود: امروز بنده به بخشهای کرونایی بیمارستان امام رضا (ع) تبریز سر زده و احساس کردم که مریضهایی که بستری بوده با چشمان خود میخواهند بگویند که اگر روی تخت بیمارستان هستیم به خاطر در خانه نماندن است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره بر اینکه امیدواریم روزهای آتی مراجعه کمتر شود، افزود: البته به دنبال فاصله گذاری اجتماعی میزان تردد کاهش یافته است ولی همچنان برخیها رعایت نمیکنند.
وی با تاکید بر اینکه نباید دورهمی خانواده ایجاد شود، افزود: زیرا افرادی که دور هم جمع میشود منجر به گسترش ویروس خواهد شد و اگر میگوییم حتی دو نفر هم کنار هم نباشد به منظور این است در خانه بمانیم.
صومی تصریح کرد: اگر مراعات شود قطعا میتوان در روزهای آتی ویروس را ریشهکن کرد.
وی با بیان اینکه امروز ۵۷ نفر مورد مثبت کویید ۱۹ از تبریز بوده است، گفت: بعد از تبریز، مرند، اهر، میانه و هریس و سراب جزو مبتلایان امروز است که البته در بقیه شهرها هم مورد مثبت داریم.
صومی گفت: با طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا توانستیم تا ۸۰ درصد جمعیت غربالگری شود و در این میان ۱۰۰ هزار نفر علائم کرونا داشته و با غربالگری دوباره به ۶۰ هزار نفر رسید که در حال بررسی و غربالگری و مداوا هستند.
وی گفت: درود به افرادی که در خانه نشسته و اجازه ندادند تا ویروس گسترش یابد میفرستم و کادر درمان نیز دعاگوی آنها خواهد بود.
صومی متذکر شد: تمام تلاش ما بر مقابله با تشدید ویروس است، از اینرو بهترین راه همان پیشگیری است که بهترین پیشگیری هم رعایت نکات بهداشت و عدم تجمع و ماندن در خانه است.
ویروسهای کرونا (یا کروناویروسها) خانوادهای از ویروسها هستند که بیماریهای مربوط به دستگاه تنفسی از سرماخوردگی معمولی گرفته تا برونشیت و عفونت مجاری تنفسی را منجر میشود.
ویروس کووید ۱۹، از طریق تنفس و تماس هم منتقل میشود و همین امر کنترل آن را دشوار کرده است. این ویروس، بیماری «سندرم زجر تنفسی حاد» یا ARDS را در فرد مبتلا ایجاد میکند، یک بیماری خطرناک و نارسایی دستگاه تنفسی است که با گسترش سریع التهاب و عفونت در ریهها شروع میشود. در ادامه بهدلیل پر شدن کیسههای هوایی شُشها از مایع میانبافتی، اکسیژن کافی به فرد نمیرسد و در صورت عدم رسیدگی بهموقع بیمار با خطر مرگ مواجه خواهد بود.
Sunday, 24 November , 2024