خبر تبریز :متخصص جراحی مغز و ستون فقرات دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: برخی بیماری‌های مغزی نخاعی که با بروز عوارض شدید و گاها صدمات جبران ناپذیر هستند را می‌توان از دسته بیماری‌های صعب‌العلاج و حتی لاعلاج محسوب کرد.

ایران، رتبه سوم بروز بالای ضربه نخاعی/تصادفات، مهم‌ترین عامل ضایعات نخاعی در ایران

خبر تبریز :متخصص جراحی مغز و ستون فقرات دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: برخی بیماری‌های مغزی نخاعی که با بروز عوارض شدید و گاها صدمات جبران ناپذیر هستند را می‌توان از دسته بیماری‌های صعب‌العلاج و حتی لاعلاج محسوب کرد.

ایران، رتبه سوم بروز بالای ضربه نخاعی/تصادفات، مهم‌ترین عامل ضایعات نخاعی در ایران

 به گزارش خبر تبریزبه نقل از فارس،  فرهاد میرزائی متخصص جراحی مغز و ستون فقرات با تاکید بر اینکه باید بیماری‌های مغزی نخاعی جدی گرفته شود اظهار داشت: یکی از بیماری‌هایی که درمان آن مشکل بوده و در مواردی لاعلاج می‌باشد، بیماری‌های نخاعی است و از این رو  باید از سوی هموطنان جدی گرفته شود.

وی ادامه داد: درصد بالائی از بیمارانی که دچار ضایعه نخاعی می‌شوند ناشی از تروما ( حوادث رانندگی و سایر حوادث ) می‌باشد و این در حالی است که با  رعایت موارد ایمنی مانند بستن کمربند ایمنی در داخل خودرو، استفاده حداقلی و اصولی از موتورسیکلت، رعایت اصول ایمنی در کارگاه‌های فنی، بستن کمربند ایمنی برای کارگران ساختمانی که در ارتفاع مشغول به کار هستند و… می‌توان در صد بالایی از بروز این نوع آسیب‌ها جلوگیری کرد.

این متخصص جراحی مغز با اشاره به بالا بودن آسیب‌های ناشی از حوادث ترومایی در کشور ابراز کرد: آسیب‌های ناشی از حوادث مختلف از جمله حوادث رانندگی کشور ما را در جمع سه کشور اول بیماران ترومائی قرار داده و به لحاظ نسبت جمعیت این آمار بسیار نگران کننده است.

میرزائی افزود: علاوه بر آسیب‌های نخاعی برخی از تومورهای بدخیم مغزی  را نیز می‌توان صعب‌العلاج دانست اما تومورهای خوش‌خیم مغزی بعد از گذراندن دوره درمان مناسب و کنترل و به حداقل رساندن عوارض صعب‌العلاج نیست.

وی با تاکید بر اینکه  کاهش آسیب‌های ناشی از بیماری‌های مغزی نخاعی قابل کنترل می‌باشد، اضافه کرد: علائمی مانند سردرد شدید، تشنج و سرگیجه می‌تواند در بلند مدت منجر به بروز آسیب‌های مغزی شود و مراجعه به موقع به پزشک می‌تواند کنترل مناسب و حتی پیشگیری از شدت بیماری کند و از این جهت باید جدی گرفته شود.

میرزائی در تعریف بیماری‌های صعب‌العلاج گفت: برخی از بیماری‌هایی که در جامعه عمومیت نداشته و برخی از آنها نیز واگیردار نبوده و درمان قطعی نداشته و یا فعلا درمان آنها سخت بوده و در مواردی برای خود بیمار نیز قابل تحمل نیست را بیماری صعب‌العلاج می‌گویند.

 گزارش فارس حاکی است، ۱۸ اردیبهشت را روز جهانی بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامیده‌اند. بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به آن دسته از بیماری‌هایی گفته می‌شود که در جامعه عمومیت نداشته و برای درمان آنها شرایطی ویژه‌ای باید فراهم شود. در واقع این بیماری‌ها درمان دائمی ندارند و فرد تا آخر عمر این بیماری‌ها را خواهد داشت.

براساس تعریف وزارت بهداشت، چهار بیماری تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و ام اس در زمره بیماران خاص قرار می‌گیرند و درمان این بیماری‌ها به عنوان درمان‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و بیماری‌های سرطان، ام اس، پیوند کلیه، دیابت، اوتیسم، ای بی را نیز جزو بیماری‌های‌ صعب‌العلاج دسته‌بندی می‌کنند.

به منظور کمک به این بیماران، بنیاد امور بیماری‌هاى خاص به عنوان یک نهاد مردمى و غیردولتى، فعالیت خود در اردیبهشت ۱۳۷۵ با هدف ساماندهى و ارتقاء وضعیت بیماری‌هاى خاص در زمینه‌هاى مختلف درمانى، دارویى، آموزشى، پیشگیرى و اجتماعى آغاز کرد. از آنجا که متولى امر درمان در کشور، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکى است و سیاست‌هاى بهداشتى و درمانى توسط این وزارتخانه تدوین می‌شود، بنیاد امور بیماری هاى خاص به عنوان یک سازمان غیردولتى و با بهره‌گیرى از کمک‌هاى مردمى برای بهبود وضعیت بیماری‌هاى خاص تلاش مى‌کند. تلاشِ بنیاد امور بیماری‌های‌ خاص، بر این بوده تا تمام مراحل درمانِ این بیماران، اولا در کشورِ خودمان و ثانیا به شکلِ کاملا رایگان انجام شود.