یعقوب کامرانی مدیر مسئول وصاحب امتیاز خبر تبریز : در بخش خواجه جاذبه های تاریخی و فرهنگی و گردشگری زیادی وجود دارد از جمله مقبره ارمیانبی در روستای جیغه ، آرمگاه خواجه محمد خوشنام در شهر خواجه،حمام تاریخی سرای که درسال 1387با شماره 22853به عنوان آثارملی ایران ثبت شده،کاروانسرای گوی درق که در جاده اهر -تبریز واقع شده

جاذبه های گردشگری و تاریخی بخش خواجه در آذربایجان شرقی

خواجه یکی ازمرکز بخش های استان آذربایجان شرقی ایران است و حدودا در ۲۵ کیلومتری شهر تبریز قرار دارد.بخش خواجه شامل مواضع خان شرقی وغربی ،بدوستان غربی وشرقی را شامل می شود .شهر خواجه بیش از ۶۰ روستا دارد و هرروستا حدود ۶۰-۱۲۰۰ نفر جمعیت دارد. این شهر مرکز بخش خواجه شهرستان هریس می‌باشد.[۱]

شهر خواجه در دلتای تلخه‌رود و در مسیر استراتژی جادهٔ اصلی تبریزاهر قرار گرفته‌است.

نمونه ای از جاذبه ها وآثار تاریخی بخش خوجا

یعقوب کامرانی مدیر مسئول وصاحب امتیاز خبر تبریز : در بخش خواجه جاذبه های تاریخی و فرهنگی و گردشگری زیادی وجود دارد از جمله مقبره ارمیانبی در روستای جیغه ، آرامگاه خواجه محمد خوشنام در شهر خواجه،حمام تاریخی سرای که درسال ۱۳۸۷با شماره ۲۲۸۵۳به عنوان آثارملی ایران ثبت شده،کاروانسرای گوی درق که در جاده اهر -تبریز واقع شده قدمت این کاروانسرا مربوط به دوران صفوی می باشد وباشماره ۱۲۴۴۹آثار ملی ثبت شده،آب درمانی دیبکلو ،آلا داغلار که کوه ها وتپه های رنگارنگی است که سالانه گردشگران خارجی وداخلی بسیاری را به خود جلب می کند،سد نهند، قلعه قلعه لر که قدمت آن به تمدن اورارتویی می رسد،پل های تاریخی خوجا و ونیار، معدن نمک خوجا،دهلی قایادر خوجا،مسجد جامع شهر خواجه ، سایت تاریخی سرند که تازه کاوش شده به دوره هخامنشیان می رسدو…در این بخش وجود دارد.

از مهم‌ترین محصولات کشاورزی آن می‌توان به هندوانه، گندم ، نخود ،جو ،رشته محلی ، نان سبوس دار محلی ، ختاب ، فطیر و اشاره کرد.

می‌توان گفت ۹۰ درصد سطح زیر کشت خواجه به صورت کاملاً دیم بوده و کمبود آب مشکل اصلی کشاورزان در این منطقه می‌باشد، و همین موضوع باعث تنوع کم محصول در خواجه با وجود خاک بسیار با کیفیت شده‌است.

مردمان خواجه در بافت قالی مهارت خاصی دارند و درآمد اکثر مردم این شهر از طریق کشاورزی، قالی‌بافی و دامداری است. البته در کنار این‌ها، عده‌ای به‌فعالیت‌های متفرقه‌ای مثل رانندگی و تجارت هم مشغول شده‌اند.

شهر خواجه هم‌اکنون دارای بخشداری، شهرداری، کتابخانهٔ عمومی، سه عدد سالن ورزشی و دادگاه عمومی، سازمان‌های بهزیستی، کمیتهٔ امداد امام خمینی و آموزش و پرورش می‌باشد.

Related image

آلاداغ لار

«آلاداغ لار» یا کوه‌های رنگی یکی از شگفتی آفرینش که نام محلی کوه‌ها و تپه‌های رنگارنگی است، که در بخش‌هایی از آذربایجان قرار گرفته‌اند. اگر مسیرتان به شهرستان خواجه خورده باشد حتماً کوه‌های رنگی یا آلاداغ لار را مشاهده کرده‌اید. در نگاه اول کوه‌های رنگی را شاید یک دفنر نقاشی فرض کنید، اما وقتی با دقت به مناظر و کوه‌ها و تپه‌ها می‌نگرید جز زیبایی که خداوند خلق کرده نخواهید دید. کوه‌های رنگی یا آلاداغ لار یکی از مناظر زیبا روی زمین به‌شمار می‌آید. این مناظر آنقدر نادر و عجیب اند که گاهی ما تصور می‌کنیم در حال دیدن منظرهٔ از یک سیاره دیگر هستیم. وجود رنگهایی همچون قرمز، زرد، سفید و نارنجی چشم‌های انسان خیره می‌کند.

خیلی از مردم ایران و گردشگران خارجی از وجود این چنین طبیعت زیبا و عجیب و دیدنی و بکر آگاهی ندارند. این کوه‌ها به سبب رنگی بودن شان به ویژه رنگ مسی و زرد در شرایط نور مناسب و هوای گرم سوژه مناسبی برای عکاسی طبیعت به‌شمار می‌رود